Evde Kıbleyi Bulun

Evde Kıbleyi Bulun

Kıble namazın şartlarından birisidir. Dolayısıyla doğru şekilde tespiti pek mühimdir. Özellikle yeni eve taşınan Müslümanların en önemli sorunlarından birisi de kıble yönü olmaktadır.

Kıble namazın şartlarından birisidir. Dolayısıyla doğru şekilde tespiti pek mühimdir. Özellikle yeni eve taşınan Müslümanların en önemli sorunlarından birisi de kıble yönü olmaktadır. Zira namazın istikbal-i kıble yani kıbleye yönelerek namazın kılınması farzının yerine getirilmiş olması namazın sıhhati açısından çok önemlidir. Peki evlerimizde kıble yönümüzü nasıl buluruz? Qibla Finder gibi servisler ile kıble nasıl bulunur şimdi bunları açıklayalım.
Evde kıbleyi bulmak için pek çok yöntemden istifade edebilirsiniz. Pratik ve güvenilir olması sebebiyle ilk kullanacağımız metot kıble saati olabilir. Namaz vakitlerini gösteren takvim veya uygulamalardan bulunduğumuz yerin kıble saatini öğrenebiliriz. Kıble saati vaktinde güneşe dönüldüğünde o evin veya konumun kıble yönü kolayca öğrenilmiş olur. İkincisi ise yön bulmada kullanılan manyetik pusulanın kıble cihetini bulmak için kullanılmasıdır. Pusula ile kıble yönümüzü hassas bir şekilde bulmak istiyorsak bulunduğumuz yerin kıble derecesini bilmemiz gerekir. Pusula derecesini Qibla Direction gibi servislerden kolayca elde edebilirsiniz. İlgili servisten aldığınız kıble derecesini pusulaya uyguladığınızda kıble yönünüzü hızlıca ve hassas bir şekilde bulmuş olursunuz. Yalnız ilgili kıble bulma servisinde bu işlemin nasıl yapılacağı aktarılmış olsa da pusula tecrübesi olmayanların bu yönteme ihtiyatla yaklaşmasını öneririz.

Kıble saati ve pusula ile kıble yönünün bulunması dışında bir diğer yöntem ise online haritalar ile kıble yönünün tespitidir. Kıble yönünüzü çevrimiçi Google haritalar üzerinden hızlıca bulmanız mümkündür. Evinizin kıble yönünü bulmak için Google Maps alt yapısını kullanan https://www.kible.org kıble bulma servisini kullanabilirsiniz. İlgili servise girdiğinizde eviniz ile Kabe arasına çekilen kıble hattınızı anlık olarak alabileceksiniz. Etrafıınzdaki karine veya nesnelerden hareketle kıble yönünüzü saniyeler içerisinde belirleyebilirsiniz. Kıble yönünün ne kadar pratik bulunduğuna bu servis ile şahit olacaksınız.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.