Ercan Sokak Karmaşası

Ercan Sokak Karmaşası

Şişli Belediye Meclisi’nde Ercan Sokak’ın içkili yerler statüsüne alınmasına dair alınan karar Ercan Sokak sakinlerini endişelendiriyor. Sokak sakinleri huzurlarının bozulduğunu, durumu bildirdikleri yetkili mercilerden bir geri dönüş alamadıklarını söylü

 50 METRE MESAFEDE 7 İÇKİLİ YER

Hikmet Alav

37, 38 yıldır bu sokakta oturuyorum. Karşımızda yer alan mekânlar bize ciddi rahatsızlık veriyorlar. Bunu emniyet güçleriyle konuştuk. Hatta belediyeye, kaymakamlığa hatta valiliğe kadar şikâyetlerimizi ilettik. Penceremizi açıp evimizde rahat bile şekilde oturamıyoruz. 50 metre mesafeyle 7 içkili yer var.

İKAMETİN OLDUĞU YERDE EĞLENCE MEKÂNI

Bazılarında eğlence maksatlı müzikler çalıyor. Mekân içinde olanların dışında dışarıya yansıyanlar bizi etkiliyor. Kimsenin bir işletme açıp, kar amaçlı çalışmasına söyleyecek bir sözüm yok. Buranın eğlence mekânı olarak ikametin olduğu yerde bulunması sıkıntı veriyor. Çoluk çocuğumuz var.

İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKIYOR

Mekândan çıkan adamlar camımızın altında yüksek sesle telefonlarla konuşuyorlar. Sigara içemediği için mecburen dışarıya çıkıyorlar. Yedi, sekiz kişi dışarı çıktığı zaman, üstelik yüksek sesle telefonla konuştuğu zaman iş çığırından çıkıyor. İşten geliyorsunuz, dinlenmek, uyumak istiyorsunuz ama yeri geliyor 4, 5’e kadar müzik devam ediyor, gürültüden uyuyamıyorsunuz.

SİLAH SESİ DUYUYORUZ

Burada silah sesi duyuyoruz. Alkollü biri takır takır havaya silah atarak gitti. Bundan sonra böyle bir şeyin olmayacağının garantisini kimse veremez. Birinin başına bir şey geldiği zaman bunun sorumlusu buralara ruhsat veren yetkililer olacaktır.

TEHDİT EDİLDİM

Konuyla ilgili bir olay oldu bende tepki verdim. Mekân sahibi; “Delikanlıysan aşağıya in, bacaklarını kırayım, bakayım konuşabilecek misin?” diyerek beni tehdit etti. Bu kibarca idi. Ruhsatları verilip bu yerler tekrar açıldığında olaylar farklı boyutlara ulaşabilir. Bu adamlarla sonuna kadar mücadele edeceğim.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYORDU

Mekân kurşunlandığı zaman güvenlik güçlerini defalarca çağırdım. Ne olacağını camda bekledim. Polisler yedi dakika içinde dışarı çıktılar. Ne olduğunu sorduğumda tamam bir şey yok dediler. Bir mermi kovanı bulursam Cumhuriyet Başsavcılığı’na gideceğim diye kendilerini uyardıktan on dakika sonra buraya ekipler yığıldı. Her yer didik didik arandı. O tepkiyi vermemiş olsaydım olayın üstü kapatılacaktı.



BELEDİYE İLGİLENMİYOR

Özgür Başaran

Mahallemizde şikâyetçi olmayan kimse yok. Şişli Belediyesi burayla ilgilenmiyor. Nöbetçi zabıtaya telefon ettiğimde sarhoşlar boynumuza sarılıyor diye gelmemek için mazeret gösteriyorlar, ilginç açıklamalar getiriyorlar. Şişli Belediyesi bizi ciddiye almıyor.

BURASI KUMKAPI DEĞİL

Ailelerin yaşadığı bir mahalleye 4 meyhane ruhsatı vermeleri normal değil. Burası Beyoğlu, Kumkapı değil. Encümende görevli arkadaş bu mahallede oturmayan buranın problemlerinden tamamen uzak bir insan. Hatta sokağın başında bulunan Turnalar Türkü Evi’nin sahibinin de akrabası. Mekân sahipleri gitmişler kendilerine, mahallede kimse bizden şikâyetçi değil diyerek ruhsat için ricacı olmuşlar. Burada birçok insan birçok konuda ricacı oluyor, onların istekleri yerine getirilmiyor da, neden onlarınkine cevap veriliyor?

BİRİLERİ NEMALANIYOR

Birileri nemalanıyor bu işten ki ruhsat almak için mücadele ediyor. Son olarak Valilik Belediyeye yazı gönderdi de belediye harekete geçti. Normalde ruhsat verilirken birçok kriter aranıyor. Bunların hiçbiri burada dikkate alınmıyor. Belediyeye vergi veren vatandaşım üstelik burada yaşıyorum. Bana neden sorulmuyor?

KADIN PAZARLANDI

Mahalleli olarak imzalı dilekçe topladık. Seneler önce yürüyüşler oldu. Müracaat ettiğimiz hiçbir yerlerden olumlu sonuç almadık. Penceremden kadın pazarlandığına şahit oldum. Bunlar normal şeyler mi?

HUZUR HAKKIMIZ YOK MU?

Mahalleli olarak yapacağımız tek şey encümen üyeleri ile ilgili suç duyurusunda bulunmak. Onların ticaret yapma hakkı var ama burada yaşayanların huzur hakkı yok mu?

OY VERMEYECEĞİM TEK PARTİ

Bu mahallenin sakinleri CHP’lidir. Bundan sonra oy vermeyeceğim tek parti CHP olacaktır. Halkçı, eşitlikçi diyoruz, halkın yararına bir şeyler yapan insanlar diyoruz ama uygulamada öyle olmadığını görüyoruz. Beyoğlu’nda ki yürekliliği Okmeydanı’nda kimse göstermedi. Desibel ölçümü için müracaat ettim. Şişli Belediyesi bizde ölçüm cihazı yok diyerek Büyük Şehir Belediyesi’ne gönderdiler. Görevliler geldi. Kapıda durup ölçtüler ama içeri girdikleri zaman ne oldu bilemiyoruz.

EN SON İHTİYACIMIZ MEYHANE

Mahallemizin en son ihtiyacı olan şey meyhanedir. Araçlarımıza tekme atıyorlar. Ağız münakaşasına giriyorlar. Bu insanlarla kavga etmeniz, olayın büyümesi anlık meseledir. Hukuki bir yaptırımı olmadığı sürece ne kadar sonuca varabiliriz. Tek cevap alabildiğim merci Valilik’ti. Ve içkili yerler statüsünden çıkarılması kararı alındı.

KARARDA İMZASI OLANLAR HAKKINDA DAVA

Ortak avukat tutup, encümen ve ruhsat işlerinde imzası olanlar hakkında dava açacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz. Bir yetkili dikkate alacak. Bu noktalara gelmeden sorun çözülsün istiyoruz.

BEYOĞLU’NUN SÜPRÜNTÜLERİ

Evde gece 2’ye kadar müzik yayınlarını dinliyoruz. Sizin özgürlükleriniz, benim özgürlüklerimin başladığı yerde biter. Zengin muhitte bunları yapamazlar. Çünkü oraları polis koruyor. Beyoğlu düzenlendikten sonra süprüntüleri bizim mahallemizde var olmaya çalışıyor.

 

 

 


TARTIŞMALAR DIŞARI YANSIMAZ

Halil Durna- Yaren Restoran

Mevcut yerlerin korunmasına yönelik kimsenin bir tepkisi yok. Yasadışı bir iş yapılıyorsa belediyeler her gün denetlemesini yapar, bir önlem alır. 5 yıldır işletmemiz faaliyette. Bir iki sefer tartışma olmuştur, o da dışarı yansımadı.

SAPLANTI OLMUŞ

İnsanlarda saplantı olmuş, 24 saat camda bekleyip ne zaman kusur yapacak diye bekliyorlar. Ses denetimi zaten yapılıyor. Trafik cezaları ağır biliyorsunuz. Adamın dışarı çıkacak gücü yok, mahallemde içeyim diyor. Önemli olan dükkânların temiz çalışması, denetimlerin sıkı yapılmasıdır. Kanunsuz iş yapan varsa buna göre bütün dükkânları kapatsınlar.

BURAYA YATIRIM YAPTIK

Bu dükkânı açmak için en az 150, 200 bin lira masraf yaptık. Ruhsatın iptali ister istemez bizi mağdur edecektir. Çünkü bütün yatırımı buraya yaptık. Eğer maddi zararımı giderirse başka yere giderim. Ama bu sadece Şişli’de, Okmeydanı’nda değil her bölgede, yerleşim alanında böyle alanlar var.

BOŞUNA KİRA ÖDEDİK

Etraftan diğer mekânlar için şikâyetler vardı. Biz kurban gittik. Ruhsatı olmayan bir mekânda yangın çıktı. Kavga dövüş oluyordu. Tesadüfen bize yansıdı. Ruhsatın günü geçtiği için bizi de kapattılar. Bir yıldır 36 milyar boşu boşuna kira ödedik.

DENETLEME SIKLAŞSIN

Denetleme sıklaşsın bizim ondan yana bir sıkıntımız yok. Böyle yerlerin açık olması gerekir. Belediye bunu göz onunda bulundurmalı. Haliç tarafındaki yerlerin yüzde doksanının ruhsatı yok ama hepsi içki veriyor. Belediye görmüyor mu bunları? Ben eskiden lüks bir yerde Sardunya da çalışıyordum. Oranın verdiği disiplinle burayı işletiyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.