Emekliler dikkat! Yapılandırmasında son gün: 31 Mayıs

Emekliler dikkat! Yapılandırmasında son gün: 31 Mayıs

SGK Şişli Merkez Müdürü Servet Kaba; 6385 Sayılı Kanun ile birlikte, sosyal güvenlik destek primi borçlarına gelen yapılandırma ile ilgili gazetemize önemli açıklamalar yaptı.

Kaba: “31 Mayıs’a kadar prim borcu yapılandırmasından yararlanmayanların maaşlarından otomatik kesinti yapılacak. Her halükarda biz alacağımızı garanti altına alıyoruz. Faydalananlarsa ciddi anlamda maddi kazanç sağlayacaklardır” diyerek açıklamalarına devam etti.

“TAKSİT İMKÂNI SUNULUYOR”

Peşin ya da taksitle ödemek isteyenlerin 31 Mayıs tarihine kadar vakti olacak. Sosyal güvenlik destek primi, emekli olanlar hizmet akdi ile çalışıyorlarsa işverenleri tarafından ödenen, eğer kendi nam ve hesaplarına çalışıyorlarsa da aylıklarından kesilen prim olarak tanımlanabilir. Emekli maaşlarından eskiden yüzde 10 oranında yapılan kesintiler şimdi yüzde 15 oranında yapılıyor. Emekli olduktan sonra hem maaş alıp, hem de kesintisiz çalışılması mümkün değil.

Yapılandırmaya başvuranlar, sosyal güvenlik destek primi borçlarını ve 5335 Sayılı Kanun’a göre yersiz yapılan ödemelerini 6, 9, 12 veya 18 taksit seçeneklerinden birini seçerek ödeme yapacaklar. Peşin ödemek isteyenler ise 31 Mayıs tarihine kadar borçlarını ödeyebilirler. Sonrasındaki ödemeleri ise 6111 yapılandırmasında olduğu gibi her iki ayda bir yapabilecekler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.