Dursun Çaltı neydi, ne zaman ne oldu? Ne işler yaptı?

Dursun Çaltı neydi, ne zaman ne oldu? Ne işler yaptı?

En övündüğüm tarafım namuslu ve dürüst olmamdır diyen Dursun Çaltı’nın siyasete girmeden önce malvarlığının ne olduğu ve girdikten sonra nelere ulaştığını, siyasete girmeden önce ne iş yaptığı ve girdikten sonra ne iş yaptığını resmi belgelerle gerçekleri

 ÇALTI İŞTEN ÖNCE SİYASETE BAŞLADI

1952 doğumlu olan Dursun Çaltı, 1977 yılında Siyasal Bilimler Fakultesi’nden mezun olduktan sonra 27/04/1978 yılında, 154924/0 sicil nolu ve 100 TL sermaye ile Siyasal Bilimler Muhasebe bürosunu açtı. Bu muhasebe bürosu da 07/06/2013 tarihine resen terk edildi.

ÇALTININ O ZAMANKİ SERMAYESİ 100 TL

Çaltı kendi ifadesinde 18 yaşında siyasete girdiğini inkâr etmiyor. Ama bitirdiği okul olan muhasebe işine de 26 yaşından 100 TL sermaye ile başlıyor. Sermaye gerektirmeyen bir iş olan muhasebeciliğe 8 yıl sonra başlıyor. Çünkü siyasette belirli yerlere gelebilmek için bir iş sahibi olması siyasi gelenek gereğidir.

ÇALTI’NIN YÜKSELİŞ DÖNEMİ

1989-1994 yılları arası Dursun Çaltı Fatma Girik döneminde Şişli Belediye Meclisi Üyesi oluyor. Orada da İmar Komisyonuna giriveriyor. Asıl mesleği muhasebecilik olan bir siyasinin olması gereken yer Bütçe Komisyonu iken İmar Komisyonu olması dikkat çekici.

MUHASEBESİNİ TUTTUĞU ÖZEL FİRMA DEVREDE

Muhasebecilikten bir gelecek göremeyen Çaltı, defterini tuttuğu özel bir firma vesilesi ile 04/09/1984 tarihinde 205436/0 sicil numarası ile 100 TL sermayesini 10.000 TL’ye çıkartmış olarak Em-sun Teksitil adında bir şirket kuruyor.

TEKSTİL İŞİNE GEÇİŞ

Bu şirketin iştigal alanı ise evde kullanılan tekstil takımları, perdeler ve çeşitli tekstil malzemesinden ev eşyaları ticaretidir.   

EM-SUN İNŞAAT İŞİNE DE GİRİYOR

Tekstil işinde de istediği çıkışı bulamayan Dursun Çaltı şirketin iştigal alanına İmar Komisyonu’ndan aldığı deneyim ve tecrübelerle olmalı ki inşaat ve taahhüt işlerini de ekliyor.

KOOPERATİF İŞİNE DE GİRİYOR

Bunlara ilave olarak ta 20/01/1992 yılında 0,07 TL sermaye ile S.S. Orpa Konut Yapı Kooperatifi ve 14/06/1999 yılında da 0,70 TL sermaye ile S.S. El Birliği Konut Yapı Kooperatifi de kuruyor.  

SON OLARAK PARADAN PARA KAZANMA İŞİ

Muhasebecilikten gelen ve kendisini dürüst ve namuslu diye nitelendiren Dursun Çaltı artık paradan para kazanmaya kadar yükseliyor ve borsa işine giriyor.

DURSUN ÇALTI MAL VARLIĞINI AÇIKLA

Dürüst ve namusluyum bunun aksini ispatlayan olmadı diyen Dursun Çaltı’nın gazete olarak bizden talep ettiği belge ve bilgileri mahkeme kanalıyla tüm Şişli’nin ve Şişlilinin bilgisine sunacağız.

HANGİ TARİHLERDE HANGİ MAL VARLIKLARINI EDİNDİNİZ?

Dürüst bir siyasetçi olduğunu iddia eden Dursun Çaltı; gazetemizi yanıltın ve mal varlığınızı açıklayın. Bu mal varlığını elde ederken hangi tarihlerde nasıl bir servete ulaştığınızı açıklıkla ilan edin.

TALEBİNİZ ÜZERİNE MAHAKEME KANALIYLA BİZ AÇIKLAYACAĞIZ

Sizinle ilgili gerçeklerin, dürüst ve namuslu olduğunuzu iddianızın doğrulunun ortaya çıkmasının en kolay yolu mal varlığınızı açıklamanız olacaktır. Bunu yapın ki namus ve şeref kavramları altında size atıldığını iddia ettiğiniz iftiralardan kurtulun.

Siz yapmaz iseniz biz resmi makamlar vesilesiyle er geç tüm gerçekleri kamuoyuna paylaşacağız. Sizinkilerin ortaya çıkması basit bize yaptığınız hakaretlerin de hesabı tüm Şişli’nin huzurunda mahkeme yoluyla görülecektir.

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.