Döndü Işık'ın İntihar Ettiği Belirlendi

Döndü Işık'ın İntihar Ettiği Belirlendi

Şişli'de yol üzerinde tabancayla göğsünden vurulmuş olarak bulunan Döndü Işık'ın intihar ettiği belirlendi.

Şişli'de yol üzerinde tabancayla göğsünden vurulmuş olarak bulunan Döndü Işık'ın intihar ettiği belirlendi. Genç kızın olaydan önce ayrıldığı erkek arkadaşının kardeşini yanına çağırdığı ve ona hatıra olarak mermi verdikten sonra abasına ait silahla kendisini vurduğu belirlendi. Mermiyi almaya gelen O.Ç. ile H.U.Y.'nin savcılık talimatıyla gözaltına alındığı ve işlemleri sürdüğü öğrenildi.

Ayazağa Mahallesi, Şehit İlhan Yurt Sokağı üzerinde dün gece meydana gelen olayda 112 Acil Servisi arayan bir kişi yerde yatan yaralı bir kız olduğunu söyledi. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki Döndü Işık kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis olayı 112 Acil Servise ihbar eden ve genç kızla son görüşen kişiler olarak tespit ettiği O.C. (18) ile H.U.Y.'yi (17) gözaltına aldı.

Şişli Emniyet Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada Döndü Işık'ın bir süre önce tartıştığı erkek arkadaşı U.C. ile kavga edip ayrıldığını belirledi. Olay günü U.C.'nin erkek kardeşi O.C.'yi yanına çağıran Döndü Işık'ın bir mermiyi ona vererek "Bunu benden hatıra olsun diye veriyorum. Ağabeyine iletirsin." dediği öğrenildi. Mermiyi alarak uzaklaşmaya başlayan O.C. ile yanında bulunan arkadaşı H.U.Y.'nin 50 metre yürümeden gelen silah sesi üzerine geri döndükleri ve genç kızı yerde yatarken söyledikleri öğrenildi.

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada olayda kullanılan silahın Döndü Işık'ın babasına ait olduğunu tespit etti. Döndü Işık'ın babasına ait ruhsatsız silahla ilgili 6136 sayılı yasaya göre işlem yapıldığı öğrenildi. Bu arada yapılan ilk incelemede Döndü Işık'ın "bitişik atışla" vurulduğu tespit edildi.

Öte yandan savcılık talimatıyla gözaltına alınan O.C. ile H.U.Y.'nin polisteki sorgularının sürdüğü öğrenildi. Bu kişilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilecekleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.