Dogecoin (DOGE) Grafiğinde Önemli Oluşum: Yükseliş Başlıyor Mu?

Dogecoin (DOGE) Grafiğinde Önemli Oluşum: Yükseliş Başlıyor Mu?

Dogecoin (DOGE) Grafiğinde Önemli Oluşum: Yükseliş Başlıyor Mu?

 

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, Dogecoin fiyatında son durum ve DOGE grafiğinde görülen önemli bir durum ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

 

Dogecoin Fiyatı

 

Kripto para piyasası belirsizliğini korurken 10 milyon dolarlık piyasa değeri ile en büyük meme token konumunda bulunan Dogecoin (DOGE), yazının yayına hazırlandığı sırada 0,0713 dolardan işlem görüyor. Buna ek olarak DOGE’nin ATH (All Time High) değerini 8 Mayıs 2021’de 0,73 dolar ile gördüğünü de belirtmekte fayda var.

 

Bunlara ek olarak analistlere göre şu anda popüler meme token 0,076 dolar ile 0,068 dolar aralığında sıkışmış durumda. DOGE’nin yukarı yönü bir hamle başlatabilmesi için 0,076 doların üzerine yükselmesi gerekiyor. Ayrıca yapılan yorumlara göre DOGE için 0,068 dolar bir destek olarak çalışıyor.

 

DOGE Grafiğinde Önemli Oluşum

 

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi Dogecoin’in haftalık grafiği, DOGE fiyatının güçlü bir alçalan üçgen formasyonu oluşturduğunu gösteriyor. Piyasanın popüler kripto para analisti Ali Martinez, DOGE’nin en son alçalan üçgen grafik formasyonunu oluşturduğunda yüzde 23 bin 200 oranında yükseldiğini dile getirdi. Yorumlara göre formasyonun çalışması için memecoin’in 0,08 doların üzerindeki herhangi bir sürekli mum kapanışı yeterli olabilir.

 

Bunlara ek olarak son dönemde pek çok kripto para yatırımcısının Dogecoin’ ilgisinin arttığı görülüyor. Bir kripto analiz platformu olan IntoTheBlock’un verilerine göre geçen hafta boyunca balinalar olarak bilinen büyük kripto para yatırımcılarının tuttuğu toplam DOGE sayısında önemli bir artış oldu. Bununla birlikte 16 Temmuz itibariyle 100 bin doların üzerinde DOGE içeren sadece 770 büyük işlem varken, bu işlemlerin sayısı şu anda bin 300’e çıkmış durumda.

 

Öte yandan Dogecoin, diğer meme token’lar için oldukça önemli bir yol gösterici görevi üstleniyor olabilir. İlk ve en büyük memecoin’in yapacağı fiyat hareketleri diğer memecoinler tarafından kopyalanabilir.

 

Ancak yatırımcılar her zaman kendi araştırmalarını yapmalı ve meme token’ların kripto para piyasasının geri kalanından daha volatil olduğunu unutmamalı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.