Darp edildiği hastane mahkemelik oldu

Darp edildiği hastane mahkemelik oldu

İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’ne kızının rahatsızlığı için giden baba Murat Akkuş’un güvenlik görevlileri tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayette bulunması üzerine dava açıldı.


Hastanenin güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde , Murat Akkuş ve bir güvenlik görevlisinin odadan çıktığı, daha sonra birçok güvenlik görevlisinin müşahede odasının önünde Akkuş’a vurduğu ve kapının önünde yaşanan arbede görülüyor.

Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Akkuş, eşi Özge Akkuş ve baldızı Öznur Varıcı ile 21 Ocak 2012 tarihinde bir yaşındaki kızları Nisan Sude Akkuş’un rahatsızlandığı gerekçesiyle Şişli Etfal Hastanesi Çocuk Acil bölümüne gitti. Hastanenin acil bölümünde beklemekte olan baba Akkuş eşinin bulunduğu müşahede odasına girmek istedi.

GÜVENLİK BİZİ DARP ETTİ İDDİASI

Hastanenin güvenlik görevlisi Harun Bağ ile Murat Akkuş arasında odaya girme meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine karşılıklı olarak birbirlerini darp eden ikiliye yine hastanenin güvenlik görevlileri Murat Mertöz, Tuncer Mercan ve Sedat Çağlayan da dahil oldu. Hep birlikte Murat Akkuş’u darp ettikleri öne sürülen güvenlik görevlilerini Akkuş’un eşi ve baldızının engellemeye çalıştığı, bu 4 güvenlik görevlisinin kadınları da darp ettikleri iddia edildi.

5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Olayın ardından Murat Akkuş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na darp edildikleri iddiası ile şikayette bulundu. Hastanenin güvenlik görevlileri Murat Mertöz, Tuncer Mercan ve Sedat Çağlayan hakkında ‘Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kullanmak suretiyle yaralamak" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Güvenlik görevlilerinin de Murat Akkuş’tan şikayetçi olması üzerine Akkuş hakkında da “kamu görevlisini görevi nedeniyle yaralama" suçlamasıyla dava açıldı. Mahkemenin kararı üzerine kamera kayıtlarını inceleyen bilirkişi de, Akkuş’un görevliler tarafından darp edildiğini ve bir odaya zorla sokulduğu yönünde rapor hazırladı.

“ODAYA DA SOKUP DÖVDÜLER"

Davanın müşteki sanığı Murat Akkuş Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Akkuş, “Baldızımı, eşimi ve beni de odaya girmek istediğimiz için orantısız güç kullanarak darp ettiler. Orada bir odaya soktular ve içeride de dövdüler beni" diye konuştu.

OLAY KAMERALARA YANSIDI

Hastanenin güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde ise Murat Akkuş ve bir güvenlik görevlisinin odadan çıktığı, daha sonra birçok güvenlik görevlisinin müşahede odasının önünde Akkuş’a vurduğu ve kapının önünde yaşanan arbede görülüyor. Tartışmanın büyümesi üzerine Akkuş’un güvenlik görevlileri tarafından odaya sokulması anbean kameralara yansıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.