Cumhuriyetimizin 90. Yılı Kutlamaları

Cumhuriyetimizin 90. Yılı Kutlamaları

Türkiye Cumhuriyet’nin kuruluşunun 90. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında İstanbul’un çeşitli bölgelerinde Cumhuriyet yürüyüşleri ve fener alayları düzenlendi.

  Türkiye Cumhuriyet’nin kuruluşunun 90. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında İstanbul’un çeşitli bölgelerinde Cumhuriyet yürüyüşleri ve fener alayları düzenlendi.

Kadıköylülerin her yıl büyük bir coşkuyla düzenlediği ve binlerce kişinin katıldığı, Geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü yine yüz binleri Bağdat Caddesi’nde buluşturdu. Kadıköy Belediyesi öncülüğünde, Suadiye'den Göztepe'ye kadarki alanda düzenlenen yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve gazeteci-yazar Uğur Dündar'ın yanı sıra 7'den 70'e binlerce kişi katıldı.

Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan vatandaşlar, Bağdat Caddesi boyunca “10. Yıl Marşı” ve “Gençlik Marşı” okudu.

Bayraklar, balonlar, posterlerle süslenen ve ışıklandırılan cadde boyunca “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazılı pankartlar asıldı.

Yürüyüşün sona erdiği alanda topluca İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, şehitler anısına saygı duruşunda bulundu.

Beşiktaş'taki Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ise fener alayı yürüyüşü düzenlendi. Balmumcu'da toplanan vatandaşlar saatler 19.00’ı gösterince ellerindeki meşalelerle ve bayraklarla yürüyüşe geçti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Fener alayına araç ile eşlik etti ve vatandaşları buradan selamladı. Beşiktaş İskelesine ulaşan kalabalık boğazda düzenlenen havai fişek gösterisini büyük bir ilgiyle izledi. Kabataş Erkek Lisesi’nin yürüyüş sırasında andımızı okumasının ardından, etkinlik İskele Meydanı'ndaki Teoman konseri ile son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.