Çarşamba Toplantıları’nın konusu Alzheimer

Çarşamba Toplantıları’nın konusu Alzheimer

Şişli Belediyesi ve Türk Alzheimer Derneği işbirliğiyle düzenlenen Alzheimer hastalığına karşı bilinçlendirme seminerleri “Çarşamba Toplantıları” başlığı altında başladı.

Şişli Belediyesi ve Türk Alzheimer Derneği işbirliğiyle düzenlenen Alzheimer hastalığı bilinçlendirme semirlerleri ‘Çarşamba Toplantıları’ başlığı altında başladı. İlki, 2 Ekimde Şişli’ye bağlı Halide Edip Adıvar Toplum Merkezi’nde gerçekleşen seminere Şişli halkı yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde ‘Demans ve Alzheimer Nedir? Sebebi? Tedavi Önerileri’ başlığı altında konuşan Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, “egzersiz şart” sözlerini vurguladı.

“TESPİT EDECEK TEKNOLOJİ YOK”

Alzheimer’ın 105 yıl önce ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Kulaksızoğlu, hastalık belirtilerinin; sık sık unutkanlık yaşanması ve sebepsiz tavır değişikliği olduğunun da altını çizdi. Alzheimer hastalığına yakalanmamak için sık sık egzersiz yapmak gerektiğini vurgulayan Kulaksızoğlu, hastalığı tespit edecek teknolojininse Türkiye’de olmadığını ifade etti.

 5 Ekim Cumhuriyet Toplum Merkezi, 7 Ekim Emekliler Dinlenme Evi, 9 Ekim Kuştepe Kültür Merkezi’nde devam edecek toplantıların konu başlıkları ise şöyle; ‘Alzheimer Hastasının Evde Güvenliğini Nasıl Sağlarım’, ‘Alzheimer Hastalarında Beslenme’, ‘Alzheimer Hastalığının Hukuksal Boyutu ve Yeni Yasal Düzenlemeler’, ‘Alzheimer Hastalarına Fizyoterapi’, ‘Alzheimer Hastalarında Moral ve Motivasyon’, ‘Alzheimer Hastasını Evde Meşgul Edecek Uğraşlar’, ‘Alzheimer Hastalarına Bakım Verenlerde Sorunlar ve Çözüm Önerileri’, ‘Yatağa Bağımlı Alzheimer Hastalarının Evde Bakımı, Oluşan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.