Buluşuyor tanışıyor konuşuyorlar

Buluşuyor tanışıyor konuşuyorlar

Taksim’deki Gezi Parki olaylarının ardından Şişli Merkez Mahallesi Forumu, herhafta salı ve perşembe günleri Sıracevizler Parkı’nda saat 21.15’te toplanıyor

 Taksim’deki Gezi Olayları’nın ardından başlayan toplumsal duyarlılık başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de olduğu gibi Şişli’de de etkisini göstermeye başladı. Bunun en başlıcası ise Şişli Merkez Mahallesi Forumu. Forumun katılımcıları her hafta salı ve perşembe günleri Sıracevizler Parkı’nda saat 21.15’te bir araya geliyor, tanışıyor, konuşuyor ve tartışıyorlar. Forumda dile getirilen öneriler facebook.com/SisliMerkezMahallesiForumu ve sislimerkezforumu.tumblr.com adreslerinden paylaşılıyor.

Forumun en hararetli tartışma konularından biri de yaklaşan yerel seçimler. Forum üyeleri bu seçimde muhtar ve başkan adayı çıkarıp çıkarmamak konusunda görüş alış verişinde bulunuyorlar.

1.Şişli Merkez Formu özeti ve kararları ise şöyle: 

*Forumumuz saat 21:00 itibariyle yaklaşık 50 kişinin katılımıyla başladı. *Forumun amacı kendi mahallemize sahip çıkmaya başlayarak dayanışmayı devam ettirmek olarak ortaya kondu. *Bir mahallelimiz yeniden apartman kapılarına oturmaya başlayacağını, unutulmuş oyunları hatırlamak istediğini söyledi ve bu teklif genelde olumlu karşılandı.

*Forumun her Salı ve Perşembe saat 21:15’te yapılması kararlaştırıldı. *Bir facebook sayfası açılacak, el ilanları basılacak.

*Mahalle esnafıyla dayanışmak, AVM ve büyük marketleri boykot etmek yaygın olarak kabul gören bir tutum oldu. Bunu belirli bir süre boyunca yapmak gerektiği belirtildi.

*Tüketimin azaltılmasıyla farklı bir tatmin türü keşfedildiği, ihtiyaç dışı tüketime dair bir farkındalık yakalandığı paylaşıldı. *Ekonominin zaten kötü gitmekte olduğu, Gezi’nin bilerek suçlandığı belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.