Arınç; “Sarıgül’ün şansı yok”

Arınç; “Sarıgül’ün şansı yok”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı haberlerine karşılık manalı açıklamalar yaptı.

“SARIGÜL ADAY OLMAYACAK”

Arınç; "Sarıgül'ün ismiyle de CHP'nin adayı olarak da Ak Parti'nin karşısında çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum. O zaman olmayacaktır, kendisini yıpratmayacaktır. Verilere göre Ak Parti'nin İstanbul'da güçlü. İstanbulluların gerçekten hizmet edecek insanları seçmek istiyor. Yerel seçimler kişilerin dışında, partilerin ülke genelindeki gücüne bağlı sonuçlanıyor. " diyerek açıklamalarına devam etti.

“AK PARTİ İSTANBUL’DAN GÜÇ ALIYOR”
Türkiye'deki gücü yüzde 25'leri geçmeyen bir CHP ile yüzde 50'leri bulmuş bir Ak Parti'yi önümüze koyarsak, Ak Parti İstanbul'dan çok büyük güç alıyor. Bu seçimlerde aynı şekilde tecelli eder diye düşünüyorum. Mustafa Sarıgül sevilen bir insan, belediye başkanlığında başarılı olarak görülen biri. İnsan olarak kişisel ilişkilerindeki başarılarıyla kendisini halka sevdirmiş birisi. Bana saygı gösterdiği için ben de ona büyük bir saygıyla sevgiyle bakıyorum.

 

“SARIGÜL’ÜN CHP İLE İŞİ ZOR”

Sarıgül'ün CHP ile işi zor. Çünkü aday olup olmayacağı konusu değil CHP'de geleceği nokta önemli. Birkaç sözünde 'Ankara'ya olsa olsa başbakan olarak giderim.” Kendi başlattığı değişim hareketinde, CHP'nin hep önünde, Kılıçdaroğlu'nun önünde puan kazandı. Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ün hep altında bir yeri bulabildi. Partileşmemiş olmalarına rağmen anketlerde zaman zaman yüzde 14'leri bulduklarını biliyorum. Bu hava ne kadar devam ediyor o ayrı.

“KILIÇTAROĞLU’NDAN DAHA İYİ HESAP YAPAR”
CHP'de, Mustafa Sarıgül'ü partiye kabul etmemek için bir inat ve niyetin olduğunu düşünüyorum. "Sarıgül gelirse Kılıçdaroğlu'nun yerine geçer" endişesinin bulunduğuna da inanıyorum. Neden aday göstermiyorsunuz diye sorduklarında, Sarıgül'ü rencide edecek şekilde, 'önce gelsin partiye üye olsun' filan gibi cevaplar veriliyor. Bundan daha ayıp bir şey olabilir mi? Siz insanlara gelin diyeceksiniz, o da yanındakilerle gelecek ki 'önce bir üye olsun' deme hakkınız olsun. Güçsüz siyasetçilerin elinde oyuncak olmaz bildiğim kadar Sarıgül. Sarıgül gelirse, Sarıgül gibi gelir. Ondan sonra büyükşehire aday olur mu noktasında ise hesapları Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi yapan bir insandır o. Yani CHP'den büyükşehir belediye başkan aday olduğumda 'kazanabilir miyim' noktasına bakacaktır. Eğer kazanamayacağını görüyorsa, ki bence kazanamaz Sarıgül'ün ismiyle de CHP'nin adayı olarak da AKP'nin karşısında çok fazla şansı olduğunu düşünmüyorum, o zaman olmayacaktır, kendisini yıpratmayacaktır. Bir başka şekilde siyasi hayatına devam edecektir."

“İSTANBUL ERDOĞAN İLE ÖZDEŞLEŞTİ”
Başbakan Erdoğan'ın İstanbul ile özdeşleşmiştir. Ak Parti'nin kuruluş ve başarılarının İstanbul'da Belediye Başkanlığı yapan Sayın Erdoğan ile başladı. Allah'ın izniyle İstanbullu destek verdiği ve güven duyduğu müddetçe İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağız. Ak Parti'nin başarısı için dört elle işe sarılacağız. İstanbul'u kazananın Türkiye'yi kazanacağı demek olduğunun bilincindeyiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.