Antalya'nın Kaş İlçesinde Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Antalya'nın Kaş İlçesinde Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Antalya'nın Kaş İlçesinde Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

 

Antalya'nın güzel ilçesi Kaş'ta, ormanlık alanda meydana gelen yangın hızla kontrol altına alındı. İşte ayrıntılar.

 

Kaş, Antalya - Antalya'nın Kaş ilçesi, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile ünlü bir bölge olarak dikkat çekiyor. Ancak bugün, Kaş'ın Sütleğen Mahallesi'nde bulunan Sinekçi mevkisinde üzücü bir olay yaşandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık alanda çıkan yangın, çevre sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

 

Yangın ihbarının ardından bölgeye 2 helikopter, 2 uçak, 6 arazöz, iş makinesi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ayrıca, Sütleğen Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 100 kişi de söndürme çalışmalarına katkı sağladı.

 

Hem havadan hem de karadan yoğun çaba ve koordinasyonla müdahale edilen yangın sonucunda, 20 dönümlük tarım arazisi zarar gördü. Neyse ki, yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak çevreye ve doğal yaşama zarar verilmesi önlendi.

 

Ekipler, yangının tamamen söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yetkililer, yangının neden çıktığını araştırırken, halkı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

 

Yangının kontrol altına alınması, hızlı müdahalenin ve koordinasyonun önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Orman yangınlarının özellikle yaz aylarında yaygın olduğu bölgelerde, dikkatli ve özenli olmak her zamankinden daha fazla önem taşıyor.

 

Daha fazla güncel haber için bizi takip etmeyi unutmayın. Keyifli günler dileriz.

 

https://www.paradurumu.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.