Anlık kripto para piyasası nerede izlenir?

Anlık kripto para piyasası nerede izlenir?

Anlık kripto para piyasası nerede izlenir?

 

Kripto para ticareti, farklı fiyat seviyelerinde kripto para alım satım işlemleri yaparak kâr elde etmeyi mümkün kılan bir yoldur. Yatırımcılar genellikle birden fazla kripto para borsasını kullanarak işlem yaparlar. Kripto para canlı ve dinamik bir organizma olsa bile, bu şekilde, piyasadaki dalgalanmalardan faydalanarak kâr elde etmeyi amaçlarlar.

Kripto ticaretinde en popüler teknikler şunlardır:

 

  • Günlük ticaret (intraday trading)
  • Swing ticareti
  • Scalping
  • Pozisyon ticareti
  • Arbitraj

Bu yöntemler arasındaki fark, yatırımcıların kripto para satın alıp satma zaman çerçevelerinde yatmaktadır. Bu zaman çerçeveleri iki saniyelik bir işlem veya birkaç aylık yatırımlar olabilir. Tüm bu yöntemler, piyasa analizi, fiyat grafiklerinin incelenmesi, fiyat göstergelerinin bulunması ve yatırımcı tarafından yapılan diğer araştırmalara dayanmaktadır.

Kripto Para Fiyatı Nelerden Etkilenir? 

Herkesin bildiği üzere, son derece canlı kripto para piyasası merkez bankalarının veya hükümet kararlarının etkisine tabi olmadığı için son derece değişkendir. Bu nedenle dijital varlık fiyatları günlük olarak dalgalanır ve piyasa trendi hızla değişirse, bugünkü kripto para fiyatı dünün oranından tamamen farklı olabilir, örneğin FTX borsasının çöküşü hakkındaki haberlerin ardından Kasım ayının başlarında olduğu gibi. İşte kripto para fiyatlarını etkileyen bazı faktörler:

  • Haberler
  • Yatırımcıların duyguları
  • Piyasa trendi
  • Küresel ekonomik durum, enflasyon vb.

Kripto Paraların Gerçek Fiyatını Nerede Görebiliriz? 

Eğer sadece piyasa dalgalanmalarını takip etmek istiyorsanız, Cryptocoin Cap gibi popüler bir kaynağı kullanabilirsiniz. Bu kaynakta, piyasada bulunan tüm kripto paraların listesini, fiyatlarını, piyasa değerlerini, grafikleri bulabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki, özellikle kısa dönem tüccarlar için kripto para fiyatları canlı izlenmelidir. Eğer kripto para ticareti yapmak istiyor, büyük ve güvenilir bir kripto borsa platformu arıyorsanız, WhiteBIT’i kullanabilirsiniz. WhiteBIT, kripto para yatırımı ve ticareti için en büyük hizmet sağlayıcılarından biri olup, müşterilerine geniş bir kazanç yelpazesi ve ticaret araçları sunmaktadır. Ayrıca, platformun yerel kripto parası olan WBT tokeninden faydalanabilirsiniz. Bu token, işlem ücretlerinde indirim sağlarken token sahiplerine ek gelir fırsatları da sunmaktadır. Ayrıca platform, sağlam güvenlik önlemleri ve kişisel hesap koruması sağlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.