Amerika Turist Vizesi İçin Başvuru

Amerika Turist Vizesi İçin Başvuru

Amerika Turist Vizesi İçin Başvuru

 

Amerika Birleşik Devletleri genel olarak bakıldığında vize türleri açısından diğer ülkelerle daha farklı süreç ilerletmektedir. Çok kapsamlı ve çok detaylı olan vize türleri vardır. Bunlardan bir tanesi de Amerika turist vizesi olarak adlandırılan vize türüdür.

Bu vize türü B1 ve B2 vize türü kapsamında yer alır. Burada işin temel püf noktası insanların kısa süreli öğrenim görme için, tamamı ile öteki dünyayı görmek için yapılacak geziler için olan vize türüdür.

Amerika turistik vize çok girişli olan bir vize türüdür. 10 yıllığına verilir ve bu süre içinde ülkenin belirlediği yasal mevzuatlar çerçeve içinde her sene 180 gün yani 6 ay konaklama hakkı vardır. Bu dönem boyunca mutlaka vizesi olduğu dönemlerde ne amaçla olursa olsun bu ülkeye giriş çıkış yapması vizesinin iptal edilmemesi için gerekli olan bir durumdur. 6 aydan uzun süre ise o zaman turist vizesi yeterli olmayacaktır. Diğer vize türlerine başvuru yapılması gerekir.

 Amerika Turist Vizesi Başvuru Süreci

Amerika turistik vize başvuru süresi için söylenebilecek olanlar ise şu şekildedir. Kişiler yaptıkları vize başvurusu için göçmen olmayan kişilerin doldurması gereken vize başvurularında gerekli olan DS-160 vize başvuru formunu online ortamda doldurup bir çıktısını alır. Sonrasında ise süreç adım adım başlar.

İlgili olan tüm evraklar hazırlandıktan sonra sırada ilgili Amerika Büyükelçiliği ya da Konsolosluğuna turist vizesi başvuru yapan kişinin randevu alarak başvuru yapması gerekir. Tam randevu gün ve saatinde ilgili kurumda olmak gerekir. Randevu sırasında başvuru yapan kişinin daha öncesinde alınsa bile parmak izi alınır. Randevu sırasında Türkçe ve İngilizce olarak başvuru yapan kişiye kurum yetkileri tarafından bir mülakat yapılır. Süreç kısaca bu biçimde ilerler.

Başvurular Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Amerika turist vizesi başvuruları kısa sürede sonuçlanır. Mesai saatleri içinde her şey eksiksiz tam ve doğru ise genelde aynı gün sonuçlanmakla beraber pasaport onay ise 3 iş günü içinde sonuçlanır ve başvuru formundaki teslimat adresine posta ile gönderilir. Eksik evrak olması durumunda ek süre verilir. Lakin aşırı yoğunluk, pandemi, ekonomik kriz, iki ülke arasında yaşanan krizler vb. durumlarda başvuru süresi uzar. Yine her iki ülkede de olan Noel, dini bayram gibi dönemlerde, kurumlar aşırı yoğun çalışır iken süre uzar. O yüzden sona bırakmadan başvuru yapılmasında fayda vardır.

En Kolay Alınan Amerika Vizesi

En kolay alınan vize türü Turistik vize olup, Hermes Vize aracılığı ile bu süreci son derece rahat bir biçimde yürütebilirsiniz. Firmamız bu alanda uzman ve profesyonel bir biçimde en ufak bir hataya yer vermeden reddedilme olasılığı olmadan hizmet veren yetkili onaylı tamamı ile profesyonel bir kuruluştur. Süreç diğer vizeler kadar zorlayıcı değildir.

Amerika Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika turist vizesi için gerekli evraklar ve İngilizce eğitimi almak isteyenler için B2 ve B1 türü için vize evrakları güncel listesi aşağıda yazılı olduğu gibidir.

 

Burada bilinmesi gereken şey eğer kişi öğrenci değil ve kendisinin sponsor gereksinimi yok ise o zaman bu yazıda belirtilen öğrenci vizesi evrakların hazırlanmasına gerek yoktur.

B1/B2 TURİST VİZESİ KISA DÖNEM YOĞUN OLMAYAN İNGİLİZCE EĞİTİMİ İÇİN VİZE BELGELERİ

En az 1 sene geçerli olan Pasaport

Göçmen olmayan kişiler için olan Amerika DS-160 Başvuru Formu online doldurulup ıslak imzalı teslim edilmelidir.

Var ise eski Pasaport

Kalınacak yer bilgisi

Ulaşım bilgileri uçak bilet rezervasyonları

2 tane 5 cm x5 cm son 6 ay içinde çekilen Biometrik Fotoğraf (Çekilen fotoğraf dijital olarak bize de mail atılmalıdır)

Tam Vukuatlı olan Nüfus Kayıt Örneği

Evli olanlar için evlilik cüzdanı fotokopisi, eşin ve var ise çocukların kimlik fotokopisi.

Mezun olanlarda, okuldan alınan Çıkış Belgesi/Diploması fotokopisi

Herhangi bir dil kursuna gidildi ise, Kurs Sertifikası ya da antetli kâğıda katılım yapılan süreyi ve de bitirilen seviyeyi göstermekte olan yazı

Sponsora dair varsa Tapu fotokopisi

Sponsora ait taşıtlar varsa Ruhsat fotokopisi her biri için

Sponsora ait kira geliri varsa kira Kontrat fotokopisi

Erkek öğrencilerde Askerlik durumunu gösteren belge

18 yaşından küçükler için ailesinin noterden birlikte alacağı, öğrencinin tek başına yurtdışına çıkabileceğini gösteren Muvafakatnamenin aslı

ABD tarafından belirtilen değerde gezi boyunca geçerli olan Sağlık Sigortası

Öğrencilerde Öğrenci durum Belgesi

Öğrenci veya yeni mezunlarda Transkrip

Öğrenciliğinize ara vererek yurtdışına gidenler için okuldan alınacak, izinli olduğunu ya da okulunu dondurduğunu gösteren bir yazı

Sponsora dair banka hesaplarının vizeye girişten minimum 6 ay öncesine kadarbanka onaylı hesap hareketleri özeti (Antetli kâğıt üzerine, banka şube adı, kurum kaşesi ve yetkili banka kişisinin veya kişilerin imzası ile yazılmalıdır)

Sponsora dair ilgili banka hesaplarının olduğu bankalardan, ilgili konsolosluğa hitaben alınacak olan son hesap bakiyeleri ve hesapların ne zaman açıldığını gösteren İNGİLİZCE YAZI. (Antetli olan kâğıda, banka şube adı, banka kaşesi ve de yetkili kişinin veya kişilerin imzası ile yazılmalıdır)

160 Dolar Vize Ücreti ödendi dekontu

Sponsorun iş durumuna göre aşağıda yazılı olan evraklar: (Çalışanlar için de aynı belgeler gerekli olur)

Bir iş yerinde maaşlı çalışanlar için Son 3 aya dair Maaş Bordrolarının aslı ( Eğer sponsor var ise bu durum onun için de geçerli)

İşyerinin antetli kâğıdına yazılmış olan, başvuru yapan kişinin ne zamandır orada çalıştığını, yaptığı görevini, ne kadar miktarda maaş aldığını ifade eden bir yazı. (Sponsor siz iseniz, bu yazıya iş yerinden izinli olduğunuzu ve bu iznin ücretli mi ücretsiz mi olduğunu belirtir ifadeyi de ekletmeniz gerekir)

Yukarıda yazıda imzası olan kişinin, İmza Sirküsü fotokopisi

Kişinin Kendi şirketi var ise, İşyerine ait Vergi Levhası fotokopisi, Kuruluşun Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, Kuruluşun Oda Kayıt Belgesinin fotokopisi ve İmza sirküleri fotokopisi

Serbest meslek sahibi olanlar için Vergi Levhası fotokopisi, Oda Kayıt Belgesi fotokopisi

Emekli ise Emekli Kimlik fotokopisi, Banka Maaş Cüzdanının aslı ya da emekli olduğu resmi kurumdan alacağı Maaşını gösteren yazı

 Amerika Vizesi Randevu

Amerika vizesi randevusu üstte ifade edildiği gibi doğrudan Ankara, İstanbul ve Adana’da olan büyükelçilik ve konsolosluklara yapılır. Fahri konsoloslukların diğer ülkelerde olduğu gibi vize verme yetkisi mevcut değildir.

Amerika Turistik Vize Sürecini Danışman Firma İle Yürütmek

Evraklar, randevular tüm bu süreçler zor ve yorucu üstelik zaman alıcı kimi zaman hata yapma riski olan işlerdir. İşte hiçbir şeyi riske atmamak adına Hermes Vize aracılığı ile uzman ve profesyonel kadrolar ile sürecin yürütülmesi her zaman için avantajlı olan bir durumdur. Siz de bizimle çalışırsanız farkı hemen anlayacaksınız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.