Alkol’den kurtulmak mümkün – Eski Bir Alkoliğin Günlüğü – Ali Jean Çorakçı

Alkol’den kurtulmak mümkün – Eski Bir Alkoliğin Günlüğü – Ali Jean Çorakçı

2010 Yılının Aralık ayında Alkol tedavisini bitirdikten sonra blog olarak Alkolizm hakkında bilgiler ve nasıl Eski bir Alkolik olunur diye notlar düşmeye başladım.

ESKİ BİR ALKOLİĞİN GÜNLÜĞÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

2010 Yılının Aralık ayında Alkol tedavisini bitirdikten sonra blog olarak Alkolizm hakkında bilgiler ve nasıl Eski bir Alkolik olunur diye notlar düşmeye başladım. Bu notları 4 yıl boyunca öyle bir birikti ki 2014 yılının Haziran ayında tekrar Alkolle baş edemeyince gene kendi isteğimle Alkol Tedavisi için Hastaneye yattım.

6 Ay boyunca çok iyi gitmesine rağmen gene 2015 - Ocak ayında tekrar Alkolizm tedavisi oldum ve çıktıktan sonra da artık hiçbir şekilde Alkol almayacağıma söz vererek Blogumu sonlandırıp Kitap olarak Kasım 2016'da çıkarmaya karar verdim.

ALKOL BAĞIMLILARINA TAVSİYELERİNİZ NEDİR?

-Eski Bir Alkolik olmak kötü Birşey değil. Savaşmaları gerekiyor. Eğer Alkolik olduklarını hissediyorlarsa en yakın Psikaytr ve Hastane’de tedavi olmaları gerekiyor. Hayatta 1 kere geliyoruz. Alkolün sizi bitirmenize izin vermeyin. Doktorlara danışıp gerekli tedaviyi olmayı kabul edin.

KİTABINIZ TAM 1 SENE ÖNCE ÇIKMIŞ, YETERİ KADAR TANITABİLDİNİZ Mİ?

Maalesef Fransa’da olduğumdan kitabımı yeterince tanıtamadım. Türk Basını fazla tıklanma ve ses getirecek haber / Röportajları tercih ettiği için ve insanlar sanki Alkol kutsalları ona saldırıyormuş gibi hisedildiği için Muhalif basın dahil fazla destek olunmadı. Bir tane gazeteyle anlaştım onların Röportajımı yayınlamalarını bekliyorum. 

BU KİTABI ÇIKARMA AMACINIZ?

Alkol Bağımlılarına yardımcı olmak için bu kitabı yazdım ve çıkardım. Umarım Alkolizm ile ilgili gerçekten sıkıntısı olanlar bu kitaba ulaşırlar. İnternetten google’dan aranıldığı zaman ulaşıyorlar ve bu en azından benim açımdan çok sevindirici. Sonuçta benim amacım yukarıda dediğim gibi Sosyal İçiciler, Normal içki içen insanlara saldırmak değil tam tersi Alkol Bağımlılarına, Alkolü hayatlarından çıkarıp benim gibi Eski Bir Alkoliğe dönüşmek ve hayatlarını düzene sokmaları için bu kitabı bir hastane odasında yazdım. Umarım daha fazla hastaya ulaşır bundan sonra kitabım.

SON EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ?

1 Sene boyunca son rötuşları, redaksiyonu anca tamamlandığı için bu kadar uzun sürdü. 2015-Ocak ayından beri de Alkol kullanmıyorum. Tek amacım bu kitabın daha fazla insanlara yayılması ve gerçekten Alkolik olanların, Alkol bağımlısı olanlara yardım etmek istediğim için bu kitabı çıkardım. Kendi yaşadıklarım, etrafta gördüklerim, Avrupa ile Afrika maceralarım ve bir sürü tavsiye ( haddimi aşmadan) Eski bir Alkoliğin Günlüğü kitabımda yer alıyor.

Ali Jean Çorakçı’nın kitabına buradan ulaşabilirsiniz: http://www.alijeancorakci.com/sayfa/74/eski-bir-alkoligin-gunlugu

http://www.ciniuskitapkulubu.com/ayrinti.aspx?kod=200380

http://www.dr.com.tr/Kitap/Eski-Bir-Alkoligin-Gunlugu/Ali-Jean-Corakci/Edebiyat/Turk-Gunluk-Ani/urunno=0000000723928

3p4naa.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.