Akülü Tekerlekli Sandalye Sistemlerinin Gelişimi

Akülü Tekerlekli Sandalye Sistemlerinin Gelişimi

Akülü tekerlekli sandalye engelli bireylerin toplumda rahat bir şekilde hareket edebilmesini sağlayan, onların toplumda daha özgür olmasına katkıda bulunan sistemlerdendir.

 

Akülü tekerlekli sandalye engelli bireylerin toplumda rahat bir şekilde hareket edebilmesini sağlayan, onların toplumda daha özgür olmasına katkıda bulunan sistemlerdendir. Bu sistemler bir kontrol mekanizması, motor ve akü sayesinde kişilere refakatçisi olmadan özgür olabilmeyi sağlar. Yine teknolojinin de gelişmesiyle birlikte tekerlekli sandalye alanında da birçok yenilikçi çalışmalara denk gelebiliyoruz. Açılıp-kapanabilir sistemler, refakatçi olmadan merdiven çıkarabilen tekerlekli sandalyeler ve engelli bireylerin ayağa doğrulabilmesini sağlayan sistemler sayesinde engelli kişiler çok daha rahat edebiliyor ve gündelik işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde giderebiliyorlar. Bu anlamda teknolojinin bizlere sağladığı yenilikleri kullanmak bizlere büyük avantajlar sağlayabiliyor.

Engelli Bireylerin Toplumdaki Önemi

Fiziksel bir engele sahip olmak hayattan kopacağımız anlamına gelmez. Tabi ki engelli bireylerin hayatın birçok alanında büyük zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Yine toplumdan kendilerini soyutlayabiliyor, kendisini ikinci sınıf insan olarak tanımlayabiliyorlar. Fakat gelinen noktada artık engelli bireyler de hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Örneğin artık engelli kişiler için özel spor müsabakaları düzenleniyor, engelli bireylerin hayatlarına farkındalık katabilmek adına engelliler günü kutlanıyor. Tekerlekli sandalye ise bu bireylerin vazgeçilmez bir parçası durumunda. Bu anlamda Expert Medikal yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bu kişilere destek olabilmek için çabalıyor. Sizlerde bu web sitesine giderek farklı modellerdeki sistemleri görüntüleyebilir, inceleyebilir veya bu sistemleri daha önce satın almış kişilerin yorumlarını okuyabilirsiniz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.