Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığından Cami cemaatinle kahvaltlı toplantıı

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığından Cami cemaatinle kahvaltlı toplantıı

2014 yerel seçimleri öncesi parti teşkilatlarında hareketlilik başladı. Ayazağa, Maslak ve Pınar Mahallelerinin de bağlanmasıyla bu seçimde önemi daha da artan Sarıyer’de Ak Parti Teşkilatı çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Cami cemaatlerine Sabah Nama

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı, Hüseyin Özdemir toplantıda yaptığı konuşmada, Ak Parti ile Türkiye’de büyük bir değişimin başladığını vurgulayarak şu görüşlere yer verdi;

“Her şey barış için” 

Biz her sabah fırsat buldukça, Camilerimizde sabah namazından sonra tertip edilen kahvaltılara eşlik ediyoruz. Türkiye siyasetinden Sarıyer özeline kadar merak edilen, sorulmak istenen sorulara yanıt vermeye çalışıyoruz. Türkiye’de bir değişim dönemi yaşıyoruz. AK Parti memlekette iktidar olduktan sonra dokunulmayan bir çok konuya el attı. Çünkü sizler o şekilde vazifelendirdiniz bizi. Türkiye eski Türkiye değil çok değişti. Bakın İsrail ambargoyu kaldırıyor, Türkiye’den özür diliyor. Yahudiler özür dileyecek insanlar değil. Onlara göre seçilmiş insanlar Yahudiler, biz onların hizmetçisiyiz. Ama Türkiye artık bir güç. artık yavaş yavaş Dünya konjonktüründe de yerini alıyor.

 30 yıllık terör sorunu kolay kolay çözülecek bir sorun değil

 
Bu süre içinde binlerce insanın kanı dökülmüş, 350 milyar dolar paramız gitmiş. Bu gidişle de bu işin sonu gelmeyecekti. Bu meseleyi basit bir terör olayı gibi görmemek gerekir. Siyasi destek bulmuş bir hareket hale gelmiş. Başbakanımız bu mesele hallolsun ben serimden de olurum, AK Partinin iktidardan düşmesini de göze alırım demiştir. Ne bir pazarlık, ne bir taviz verilmemiştir. Toplumu, şehitlerimizi rencide edicek bir söz verilmemiştir. Kardeşlik için bir hareket başlatıldı inşallah başarılı olur.

 


TARABYA ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

 

Tarabya bir turizm cennetiydi. Özellikle Arap turistlerin uğrak merkeziydi. Tabi bunlar kurudu. Kurumasının sebepleri bizden de kaynaklanıyor, vatandaşın kendisinden de kaynaklanıyor. Ancak yeni bir dönem başlıyor. Bakın Tarabya Oteli yeniden çalışmaya başladı. Tarabya koyu düzenleniyor. Yine Marinalar ve tekneparklarla burayı güzelleştiriyoruz. Tabi turistleri ve tur operatörlerini buraya çekmek için gayret sarf ediyoruz.Yakın zamanda bunların meyvesini almaya başlayacaksınız.

 

SARIYER SAĞLIK MERKEZİ OLACAK

 

 Hükümet olarak 2013 yılında sağlık hizmetlerini ön plana çıkardık. Bakın Sarıyer’de 3 hastanemiz var. Çayırbaşı’ndaki hastanenin problemlerinin giderilmesi uzun bir zaman aldı. Ancak hafriyatı başladı. 1 ay içinde 350 yataklı devlet hastanesinin temelini atacağız. 2015 yılında kullanmaya başlamayı planlıyoruz. Bu hastane özel bir hastane olacak. Türkiye’nin en lüks hastanesi olacak. Biz özel bir proje çizdirdik. Bu devlet hastanesi dört dörtlük olacak. 30’ar metrekarelik odalar olarak. 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Yine Hacıosman’da bir ağız-diş sağlığı hastanesi yapılıyor. Bütün bu hizmetler Tarabya’ya ve Sarıyer’e hayırlı olsun diyorum. Yine 600 yataklı Eftal Hastanesi’ni de Sarıyer’e yapıyoruz. Sarıyer Belediyesi büyüdü. Bütçesi de büyüyecek 150 milyar olacak. Türk Telekom Arena’nın yanında yapılacak hastane de Sarıyer’in hastanesi olacak. Sarıyer bu yatırımlarla yavaş yavaş sağlık merkezine dönüşecek.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE “YERİNDE DÖNÜŞÜM VE BİRE BİR UYGULAMASI”

 

Mülkiyetle ilgili meselelere de yoğun çalışıyoruz. 4-5 yıl içerisinde üç tane farklı noktaya tapu verdik. Ferahevler, PTT ve Kazım Karabekir Mahallelerinde tapu verdik. Cumhuriyet tarihinde bir iktidar ilk defa tapu verdi. Bunu ilk biz yaptık. Şimdi devletimiz kentsel dönüşüm yerinde dönüşüm diye bir uygulama başlattı. Bunu biraz açıklayalım ki kafalardaki karışıklıklar giderilsin. Bakın Esenler Belediyesi geçenlerde Sarıyer’e gelerek bir sunum yaptı. Gidip onların yaptıklarını görmek gerek. Tapusu olana bire bir oranda tapu vererek bu uygulamaları yapıyoruz. Tapusu olmayanlara yani devletin arazisini kullananlara da cuzi miktarda borçlandırmayla veriyoruz. Bu çalışmalarımız vatandaşımızın yararına bir hizmet anlayışıyla yürüyor. Bakın Derbentte Bir çalışmamız var. Bu tarz dönüşümün örnek olduğu mahallemiz orası. Derbent’te 10 bin insan yaşıyor. Bu kapsamda 1650 tane konut tespit ettik. Tamamı tapusuz. Bir kısmı İBB’nin, bir kısmı da Atatürk Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin malı olan bir yer. Değişik dönemlerde de tahliye geçirmiş. Şu an yıkım kararları çıkmış. Atatürk Sanayi Sitesi insanları oradan göndermek için çalışmalara girmiş. Vatandaş bizden yardım istedi. Kadir Topbaş’da bürokratlarına talimat verdi ve çalışmalar başladı. Vatandaşla bire bir görüşüldü. Şöyle bir proje ortaya çıktı. 3 yıllık çalışma sonucunda tespitler bitti.

Bu proje sonunda bağımsız bölüme bağımsız, 3 dairesi olana 3 daire, gecekondusu olana 1 daire şeklinde bir proje çıktı.

Devlet imkanlarını kullanarak  1- yerinde dönüştürüyor 2- Hak sahibi yani toprak sahibi olmayıp üzerinde bulunan kişilere tapusu olan bir daire vermek suretiyle bu dönüşümü gerçekleştiriyor. Yeşil alanları, otoparkı, çarşısı olan bir şehir kuruluyor. Vatandaşı da bunu yaparken çok cuzi bir şekilde borçlandırıyorsunuz. Biz maliyetlerin tamamını Atatürk Sanayi Sitesine yükledik. Vatandaşa pek maliyet kalmadı. 20 bin lira gibi bir rakam 10 yıl gibi bir süreyle ödenecek. Bunu kim yapardı bizden başka. Sol fraksiyonlara kooperatifler kurdurarak vatandaş size bunları vermeyecekler şeklinde kandırılıyor muhalefet tarafından.  Tamamen karalama kampanyası yapılıyor. Bu konuda meseleyi direk muhatabından dinleyelim. Mesela biz şimdi gezelim görelim programları düzenleyeceğiz. Görmek isteyen vatandaşlarımızı bu bölgelere götürüp çalışmalar nasıl yapılmış, vatandaş bu çalışmalardan memnun mu değil mi şüphesi olanlar bizzat sorup, görüp öğrenecekler. Bugüne kadar devlet vazifesini yapmamış, vatandaş da kendi ihtiyacının çözümünü kendi bulmuş. Artık bu değişti. Devlet çözümü vatandaşa bırakmayacak. Vatandaşın ihtiyacını kendi görecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.