AÇILMAMIŞ YOLLAR VAR

AÇILMAMIŞ YOLLAR VAR

2012 yılı tahmini bütçesi de reel olmayan bütçedir. Ekonomik veriler ülke çapında değişse bile Şişli Belediyesi’nin tahmini bütçesi tüm kalemlerde aynı oranda büyüyerek devam etmektedir. Bu durum bütçe çalışmasının ciddiyetten uzak yapıldığının gösterir.

Ak Parti Meclis Üyesi Yahya Uğur;

YÜZYILIN AFFINI YAPTIK

Ak Parti hükümetinin bu yıl içinde çıkarmış olduğu yüzyılın affı ile hem belediyelere hem de vatandaşlara geçmiş yıllarda ki borçlarını faizsiz ödeme kolaylığı sağlayarak belediyemize bu anlamda tahsilat yapabilme imkânı da sunmuştur. Elimizde bulunan geçmiş yıl bütçe gerçekleşme sonuçlarına bakıldığında bütçelenen vergi gelirlerinin hepsinin en büyük kalemini oluşturduğunu görmekteyiz.

MAHALLE KONSERİNE ÜÇ MİLYON

Birkaç gider kaleminin örnek olması açısından dikkatinize sunmak isterim. 23 Nisan’da yurtdışından gelen çocukların ağırlanması için ayrılan bütçe 100 bin Lira, milli günlerde törenler düzenlenmesi için ayrılan bütçe 3 milyon 305 bin lira, mahallelerde küçük ölçekli konserler düzenlenmesi için 2 milyon 928 bin lira. Biz bu faaliyetlerde bulunulmasına kesinlikle karşı değiliz. Rakamlar Şişli Belediyesi gibi bir belediye için oldukça yüksek.

SAĞLIK TARAMASINA BÜTÇE YOK

Konser için bu kadar yüksek rakamlar ayırmayı planlıyoruz ama Şişli’de ki öğrencilerin sağlık taramaları için ayrılacak bütçemiz yok. Bu konuda size bir çarpıcı örnek vereyim; Şişli Belediyesi'nin sağlık işleri müdürlüğünün toplam bütçesi, konserlere ayrılan kaynağın yüzde 78'i kadar. Bu durum bize göre belediye hizmetleri planlanırken öncelik belirlemede hatalı davranıldığının apaçık kanıtıdır.

 

TANITIMA BAKANLIK BÜTÇESİ

Özellikle tanıtım konusunda tüm ülke vatandaşları tarafından bilinen bir belediyenin bakanlık gibi bir bütçe ayrılması, belediye yönetiminin sonraki nesillere eser bırakmak görevine aykırı hareket etmektir.  Bizlerin birinci dereceden sorumluluğu Şişli’de yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermektir. Şişli’nin acil çözülmesi gereken birçok sorunu varken reklam için bu boyutta harcamaları hoş görmemiz mümkün değildir.

AÇILMAMIŞ YOLLAR VAR

Ayazağa, Yayla, Paşa ve diğer mahalleler bizim değil mi? Bu mahallelerin alt yapı sorunlarını çözüp, açılmamış sokaklarını açıp, yol problemlerini giderip, sağlık koşullarını iyileştirip, bu mahallelerinde Nişantaşı standartlarına kavuşturmuş olmak daha büyük bir reklam olmaz mı? İnsana hizmet etmeyi hedeflemeyen, gelecek nesillere eserler bırakma düşüncesinden uzak, vizyon açısından eksik gördüğümüz Şişli ilçesinin değer kazanmasına katkısı olacağına inanmadığımız bu bütçeye grubumuzun Hayır oyu vereceğini belirtiriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.