10 Yaratıcı Ev Dekorasyonu Fikri

10 Yaratıcı Ev Dekorasyonu Fikri

10 Yaratıcı Ev Dekorasyonu Fikri

 

İnsan içinde bulunduğu, yaşadığı alanda güvende hissetmek, ait hissetmek ve güzel gözükmesini göze hitap etmesini  ister. Bu yüzden ev dekorasyonu büyük önem taşır. Evinizin size has, eşsiz ve şık olmasını istiyorsanız aşağıdaki fikirleri inceleyebilirsiniz.

 

Renklerle Canlılığı Yakalayın

İlk başta renk seçimi kulağa çok sıradan gibi gelse de evin havasını, enerjisini değiştirecek en önemli etkenlerin başında gelir. Sadece duvar renkleri değil mobilya, eşya seçiminde de renkli ürünler tercih etmek, renklerin canlılığından faydalanmak  bir evin yaratıcı ve özgün gözükmesinin ilk adımıdır.

 

Duvar Aksesuarları ile Tarzınızı Belli Edin

Duvar aksesuarları, tablo, duvar kağıdı, duvara çizim yapmak veya ayna asmak gibi birçok farklı elementi içerir. Burada önemli olan sizin neyi tercih edeceğinizdir. İsterseniz kendi zevklerinizden yola çıkarak akseuarları kendiniz oluşturabilirsiniz veya da evin geri kalanına uygun, konsept ürünler tercih edebilirsiniz.

 

Mobilyalar ile Sınırları Aşın

Mobilyalar bir evin nasıl olduğunu gösteren evi oluşturan en önemli parçaların başında gelir. Özgün, tarzını yansıtacak bir ev oluşturmak istiyorsanız kesinlikle tek düze mobilyalardan uzak durmanız gerekmektedir. Sedirler, divanlar, tekerlek modellerine sahip masa veya sehpalar, tekere sahip oturma grupları ve kasa sandıkları ile oluşturulabilecek yatak seçimleri evinizi sıradanlaştırmaktan kurtarıcı olabilir.

 

Aydınlatma ile Eviniz Havası Değişsin

Evin doğal ışık alması önceliktir fakat geceleri veya olmadığı durumlarda da eviniz sönük kalmayacaktır. Sıradan ampuller yerine evinizin konseptine göre led ışıklar, lambader, abajur gibi ürünler seçilebilir. Ayrıca sıradanlıktan bir adım daha kaçmak istiyorsanız mum,şamdan veya gaz lambası gibi ürünlerle de otantik bir hava yakalamak mümkün.

 

Evinizin Dekorasyonu İçin Bir Konsept Seçin

Ev dekorasyonunda bir konsept seçmek daha sonra ev ile ilgili eşya seçiminde ve dizayn açısından büyük kolaylık sağlamaktadır. Minimal, bohem, endüstriyel ve modern, feng shui gibi birçok farklı tarz bulunmaktadır. Bu tarzlar sayesinde sıradanlıktan çıkıp evinizde özgün bir tarz yaratma fırsatı yakabilirsiniz.

 

Sıradan Banyolardan Kurtulun

Çoğu zaman banyo denilince aklımıza beyaz veya krem renklerden oluşmuş klasik banyolar geliyor. Fakat evinizde özgünlüğü yakalamak için sıradanlıklara son vermek gerekiyor, hem rahat hem de şık gözükmesi için farklı renk tercihleri kahverengi ahşap tonları veya siyah tercih edilebilir. Ayrıca ürünleri koymak için gömme dolaplar, tekerlekli sehpalar veya küçük standlar kullanabilirsiniz.

Sürdürülebilir Fikirlerle Trendleri Yakalayın

Ev dekorasyonu sırasında yeni şeylerde alınabileceği gibi daha doğa dostu, çevreci çözümlerde mümkün. Evde kırılan camları veya eskiyen mobilyaları, eskiden bir eşyanın parçası olan teker ile, ne yapacağınızı bilemediğiniz şişe kapakları, plastik gibi ürünlerini varsa.  Tekerleri ebatına göre duvara asarak fotoğraflarınızı asacağınız küçük bir anı köşesi oluşturabilirsiniz. Şişe kapaklarından sehpa, plastik şişelerden saksılar, kırılan cam parçalarını boyayıp birleştirerek ürünler oluşturabilirsiniz aynı zamanda tüketimin değil üretimin bir parçası olma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Sıradan Eşyalarınızı Atmayın

Yaratıcı ev dekorasyonu sadece evinizdeki sıkıcı her şeyden kurtulmak değil bu eşyalarla ne yapabilirim dediğinizde başlar. Artık kullanmadığınız bir yelpaze, eski kıyafetler, nereden geldiğini bile unuttuğunuz kasalar. Yelpazeyi açık bir şekilde bir yere asmak, eski kıyafetlerinizi uygunluğa göre yama yapıp birleştirerek örtü veya duvara poster gibi asabilirsiniz. Kasalardan sehpa, yatak bazası gibi de kullanabilirsiniz.

 

Mutfak Dekorasyonu

Klasik çoğu evde bulunan mutfak tipleri yerine. Farklı mermer, fayans seçimleri, gömme veya kulpsuz dolap seçimleri, ada mutfak, tekerlekli mutfak masaları gibi farklı seçimlerle mutfağınızda özgün bir hava yakalamak mümkündür.

 

Bitkileri Sadece Balkonda Kullanmayın

Bitkiler çoğu zaman balkonlarda kullanılmaktadır. Bitkileri lamba gibi tavana asıp ışıklandırma yapmak, küçük buketler oluşturup evin odalarına koymak ve saksıları boyayıp değiştirmek evinize canlılık getirecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.