Yangın Paniğe Neden Oldu

Şişli'de bir gecekonduda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Yangın sırasında içeride bulunan bir tüpün patlaması ile olaydan haberdar olan çevre sakinleri, ilk olarak bir terör saldırısı yaşandığını sandıklarını kaydetti. Aynı binada geçtiğimiz yıl da yangın çıktığını belirten vatandaşlar, dert yandı.Şişli-Nişantaşı Meşrutiyet Caddesi Erhan Sokak'ta bulunan bir gecekonduda saat 23.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binada bulunan bir tüpün büyük bir gürültü ile patlaması sonucu olaydan haberdar olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, ilk olarak bir terör saldırısı düzenlendiğini düşündüklerini söyleyerek, hemen polis, itfaiye ve ambulansa haber verdiklerini kaydetti. Ancak durumun sanılanın aksine bir terör olayı değil, gecekondu yangını olduğu anlaşıldıOlay yerine gelen Beyoğlu İtfaiyesi ekipleri duruma müdahale ederek, yangını kısa sürede söndürdü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan çevre sakinleri, korku dolu anlar yaşadıklarını ifade ederek, aynı yerde geçtiğimiz yıl da yangın çıktığını vurgulayarak, söz konusu yerde kalanlardan dert yandı. Geçtiğimiz yıl yaşanan yangında küçük kızının ayağının kırıldığını ve okula gidemediğini dile getiren bir kadın, "Aynı yerde geçtiğimiz yıl da yangın çıktı. Burası sarhoşların kaldığı bir baraka. Burada kalan alkolikler yüzünden korku dolu anlar yaşadık" şeklinde konuştu. Bu arada vatandaşların "alkolik" olduklarını iddia ettikleri şahısların, yangının başlamasının hemen ardından olay yerinden kaçtıkları kaydedildi. Şişli'de yanan gecekonduda yakınlarının mahsur kaldığını zanneden vatandaşlar, sinir krizi geçirdi. Uzun süre sakinleştirilemeyen bir kadın ambulansla bir kadın da polis aracı ile hastaneye götürüldü. Şişli ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan müdahale ile söndürülen yangına tüp parlamasının neden olduğu ileri sürüldü.

Yapılan soğutma çalışmaları sırasında içerde yakınlarının mahsur kaldığını zanneden iki kadın sinir krizi geçirdi. Kendini yere atan ve oğlunu görmek istediğini söyleyen bir kadın sakinleştirilemeyince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sinir krizi geçiren bir başka kadın da polis aracı ile hastaneye götürüldü. Yangının çıktığı sırada gecekonduda bulunduğu öne sürülen bir kişi de polis tarafından sorgulanmak istenince vatandaşlarla polis arasından kısa süreli arbede yaşandı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Artpoint Gallery & Müzayede 6. Online Müzayedesi
Elektronik Müzik Grupları Maçka'da
KADINLARA KÜLTÜR MERKEZİ
Galeri Binyıl’da “Deniz Feneri ve Dalgalar”
Selçuk Nartur, Galeri Oda’da