Ermeniler'den özür dilenmesine yönelik başlatılan kampanyaya Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyelerince karşıt bir kampanya başlatıldı. SAÜ'lü akademisyenler tarafından başlatılan karşıt kampanyada www.reddediyoruz.com isimli web sitesi oluşturuldu. "Özür dilemeyi reddediyorum' kampanyası imzaya açıldı.
Sitede şu açıklama yer alıyor: "Birkaç akademisyen ve gazetecinin ön ayak olmasıyla, 1915 olayları için 'Ermenilerden özür dilenmesi' yolunda bir kampanya başlatıldığını ve buna eş zamanlı olarak Ermenistan'da bulunan 300 Ermeni aydınının Sayın Cumhurbaşkanı'na gönderdikleri ağır ithamlar taşıyan 'Soykırımı Tanı' çağrısını endişeyle izlemekteyiz. Böyle bir kampanyanın haksız, yanlış ve ulusal çıkarlarımız açısından sakıncalı olacağına inanıyoruz.
1915 yılında Osmanlı Devleti'nde meydana gelen bir dizi olay kapsamında, Türkiye'ye yöneltilen 'Ermeni Soykırımı' iddiaları ve Türkiye'nin bunu tanıması ve özür dilemesi talepleri, Türkiye'ye yönelik baskı ve sindirme siyasetinin sürdürülmesi çabalarından başka bir anlama gelmemektedir. Bu olaylardan dolayı özür dilemek demek, bütün Türk tarihini yok saymak, inkar etmek demektir. Bütün bu suçlamaları reddediyoruz."
SAÜ öğretim üyeleri bütün duyarlı tüm vatandaşları 'Özür dilemeyi reddediyorum' açıklamasına imza atmaya çağırdı.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Toptan Ahşap Askı: Mağazalarda Kalite ve Şıklığın Anahtarı
Boşanma Davalarında İstanbul Boşanma Avukatının Rolü ve Önemi
Tarım Yapılarında Modern Sac Çözümleri ile Verimlilik
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Performans Kaygısının Erkekler Üzerindeki Etkileri