TÜRKSOY 15. yılını kutluyor

Türk dili konuşan ülkelerin UNESCO'su TÜRKSOY'un kuruluşunun 15.Yılı Kutlamalarına Ankara ev sahipliği yapıyor.

16-17 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek etkinliklerle Türk kültür ve sanat dünyasının yıldızları Ankara'ya yağacak. Bilkent Konser Salonu'nda düzenlenecek programda 11 ülkeden 21 sanatçı sahne alacak.

1993 yılında kurulan TÜRKSOY'un kurucu anlaşmasını imzalayan Bakanların ve Türk Cumhuriyetleri Devlet Başkanlarının da katılacağı 15.Yıl Kutlamalarında, Türk Cumhuriyetlerinin tanınmış devlet adamları ve bürokratlarının yanı sıra Türk kültürünün tanıtılmasına emeği geçen kültür adamları ve ünlü sanatçıları Ankara'da olacak.

Konserlerde; Kırgızistan'dan Roza AMANOVA, Azerbaycan'dan Farhat BADALBEYLİ, Kazakistan'dan Nurcemal USENBAYEVA, Kıbrıs'tan Kemal BELEVİ gibi dünya çapında ün yapmış sanatçılarla ile Türk müziğinin Kuray, Demir Kopuz, Çathan gibi en köklü enstrümanlarından dinletiler geniş bir yelpazede sunulacak.

Ayrıca Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinde düzenlenecek konserlerde halka büyük bir müzik ziyafeti sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Modern Tasarımlarıyla Ankara'nın Dijital Yüzü Web Mimarisi Farkı
Halkalı Bölgesinde Güvenilir, Profesyonel ve Hızlı Anahtarcı Hizmeti
Fuar Bütçenizi En Doğru Şekilde Yönetmek İçin Wawa Fuar Uzmanlığına Başvurun
Şişhane Avizeciler Çarşısında Modern Aydınlatmanın Adresi: Lumiana
Sultangazi Hurdacı – Turna Hurdacılık ile Güvenilir ve Hızlı Hurda Alımı