Türk bayrağını çiğnediler

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da sözde Ermeni soykırımı resmi törenlerle anıldı. Türk bayrağına da böyle saldırdılar...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişi sözde Ermeni soykırımının 93`inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katılmak için 1965 yılında inşa edilen Soykırım Anıtı'nın önünde toplandı. Resmi törende Türk bayrağı yere serilerek, çignendi.

Anıta kırmızı ve beyaz karanfiller bırakan kalabalık, sözde soykırımda kaybolanların anısına yanan meşale önünde saygı duruşunda bulundu.

Ermenistan`ın yeni Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da eşiyle birlikte anıta çiçek bıraktı ve din adamlarıyla birlikte dua etti. Ülke genelindeki okullardan gelen öğrenciler ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin yanı sıra diasporadan gelen çok sayıda Ermeni de anma törenlerine katıldı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 1915 olaylarıyla ilgili iddiaların uluslararası platformlarda tanınması ve bu olayların kınanması konusunun ülkesinin dış politika gündeminin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Sarkisyan, "Ermenistan, tarihi adaletin yerini bulması yönündeki çabalarını ikiye katlamalı" dedi.

Sarkisyan, 1915 olaylarının yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni iddialarının birçok ülke tarafından tanındığını öne sürdü.

"Amaçlarımız arasında kin veya intikam namına bir şey yok. Şimdi masum kurbanların anısını koruyarak, Türkiye ile önkoşulsuz olarak ilişkileri normalleştirmeye hazırız" ifadesini kullanan Sarkisyan, "Ermenistan devletinin olmadığı durumlarda bu tür durumlarla karşılaşılabileceğini, bu nedenle devletin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin önemli olduğunu" belirtti.
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Modern Tasarımlarıyla Ankara'nın Dijital Yüzü Web Mimarisi Farkı
Halkalı Bölgesinde Güvenilir, Profesyonel ve Hızlı Anahtarcı Hizmeti
Fuar Bütçenizi En Doğru Şekilde Yönetmek İçin Wawa Fuar Uzmanlığına Başvurun
Şişhane Avizeciler Çarşısında Modern Aydınlatmanın Adresi: Lumiana
Sultangazi Hurdacı – Turna Hurdacılık ile Güvenilir ve Hızlı Hurda Alımı