TUI, 11 adet Boeing 787 ve 50 adet Boeing 737 alıyor

Avrupa’nın en büyük tur operatörü TUI, Boeing ile 11 adet 787 Dreamliners ve 50 adet Next-Generation 737 satın almak için anlaşma yaptı

Avrupa’nın en büyük tur operatörü TUI,  Boeing ile  11 adet 787 Dreamliners ve 50 adet  Next-Generation 737 satın almak için anlaşma yaptı.Boeing ‘den yapılan açıklamada Avrupa’nın en büyük turizmle entegre şirketi TUI ile  11 adet B- 787-8 Dreamliners ve 50 adet Next-Generation 737NG için anlaşma yaptığını bildirdi. Sipariş edilen uçaklar liste fiyatına göre tahminen  4.7 milyar dolar ödeme yapılacak.

Bu uçaklarda kullanılacak hafif kompozit materyeller ve motor teknolojilerindeki yenilikler nedeniyle daha güvenli olacağı ve çok az yakıt yakacağı belirtildi.

 

B-787'nin sağlayacağı yakıt tasarrufu nedeniyle  karbon emisyonu yüzde 20 azaldığı gibi ses kirliliği de yüzde 60 oranında azalacak. TUI şu ana kadar B-787’de kullanacağı motor tipine karar veremedi. 787-8 model  uçak 210 - 250 yolcuyu  9,400 mile kadar taşıma kapasitesinde bulunuyor.

 

TUI Grup uçakları Hollanda’da ki Arkefly, Belçikadaki Jetairfly, İngitere’deki Thomsonfly, Almanyadaki TUIfly ve Norveçdeki TUIfly Nordic bünyesinde çalıştıracak.

 

Next-Generation B-737’ler TUI bünyesindeki bütün hava yolları tarafından kısa hat uçuşlarında kullanılacak. Bütün B-737 lerde ileri teknoloji kıvrık kanatcıklar ‘Blended Winglets’ kullanılacak, hava sürtünmesini azaltığından yakıt tasarrufu sağlayarak karbon emisyonunu azaltacak..

 

Boeing şu ana kadar 44 müşterisinden 567 sipariş aldı. TUİ’nin siparişleri ise ilk seferini 2008 de yapacak. Bilgisayar kullanılarak yeniden dizayn edilen B- 737 ise grubundaki en modern uçak olup büyütülmüş kanatları ve daha güçlü motorları sayesinde daha hızlı ve daha yükseklerde uçabilecek. Şu ana kadar Boeing 3,800 adet Next- Generation B- 737 siparişi aldı bunlardan 100 milyar değerindeki 1500 adedi daha teslim edilmedi.

 

The TUI Airline Management (TUIfly) Bünyesindeki 7 havayolunun 100 den fazla uçağı ile Dünyanın en büyük turizm filosu Avrupanında 5 inci büyük havayolu konumunda. TUI aynı zamanda avrupanın en büyük turizm grubu..TUIfly üyeleri dünyada 150 destinasyona tarifeli ve çarter seferler düzenliyor. Morocco-merkezli  Jet4you TUI bünyesinde olmamakla beraber TUI burada büyük hissedar.TUI 2008 yılında bünyesindeki bütün şirketleri TUIfly adıyla tek bir şirket haline dönüştürmeye başlayacak



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Dikkat! Teslim süresi bitiyor...
Öğrencilere büyük müjde
İGDAŞ’tan 10 bin öğrenciye doğalgaz güvenliği eğitimi
KİTAP OKUMAYA HAZIRLAYAN SİTE
Üniversite adayları İETT araçlarından ücretsiz yararlanacak