Tatlıses'in adaylığı tehlikeye girdi

Yüksek Seçim Kurulu, GP'nin İstanbul listesinden milletvekili adayı olan İbrahim Tatlıses'in durumunu inceleyecek. YSK'nın ilgili maddesi bu durum için ne diyor?

İki ayrı yerden milletvekili adayı olan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in, milletvekilliği tehlikeye girdi. YSK milletvekilliği için hem Genç Parti adına İstanbul'dan hem de Şanlıurfa'dan bağımsız aday olan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in durumunu inceleyecek. YSK yetkilileri, iki ayrı yerden aynı anda aday olunamayacağını belirterek, inceleme sonucu Tatlıses için böyle bir durumun tespit edilmesi halinde adaylığının iptal edileceğini bildirdi.

İKİ YERDEN ADAY OLMAK SUÇ

Yetkililer, 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'na göre iki ayrı partiden veya ilden milletvekili aday adayı olmanın suç olduğunu hatırlattı. Kanun'un 16. maddesi şöyle: “Siyasi partiler anlaşarak müşterek liste halinde aday gösteremezler. Bir kimse aynı zamanda değişik siyasi partiden veya aynı partiden aynı seçim için birden fazla seçim çevresinden aday olamaz, aday gösterilemez ve seçilemez. Bağımsız adaylar da, aynı seçim için birden fazla seçim çevresinde aday olamaz ve seçilemez.” Yetkililer, Kasım 2002 seçimlerinde de benzer bir durumun yaşandığını hatırlattı. O seçimde eski Vakıflar Genel Müdürü Fadıl Ünver'in hem MHP hem de DYP'den milletvekili adayı olduğunu bildiren yetkililer, daha sonra bu durumun tespit edilmesi ile birlikte Ünver'in adaylığının iptal edildiğini belirtti.

Sauna'da karar bugün

Aralarında İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanıklı Sauna çetesi davasında karar bugün açıklanıyor.

Yenişafak



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri