Süper Lig’de Mert Günok Faktörü

Spor Toto Süper Lig’de tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaşan Medipol Başakşehir’de Turuncu-lacivertlilerin kalesini koruyan başarılı file bekçisi, takımının Süper Lig’de en az gol yiyen ekip olmasında büyük katkı sağladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Spor Toto Süper Lig’de tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaşan Medipol Başakşehir’de, bu başarının baş mimarlarından biri de Mert Günok oldu. Turuncu-lacivertlilerin kalesini son iki sezondur aralıksız olarak koruyan başarılı file bekçisi, takımının Süper Lig’de en az gol yiyen ekip olmasında büyük katkı sağladı.

Savunma alanındaki arkadaşlarına verdiği güven ve yaptığı kritik kurtarışlar sayesinde takımını şampiyonluğa taşıyan isimlerden biri olan Günok, bu sezon 33 maçta da 90 dakikada sahada kalmayı başardı. Ligi kalesinde 31 gol yiyerek kapatmaya hazırlanan Mert, bu sayede de Başakşehir’in 0.94’lük ortalamasıyla en az gol yiyen takımı olmasını desteklemiş oldu. http://apuestasyapuestas.com/ adresinde de çeşitl oranlar ve ortalamalar bulabilirsiniz.

Son İki Sezonun En İyisi

Başakşehir’de geçtiğimiz yıl Volkan Babacan’dan kaleyi devralan Mert Günok, takımını da son iki sezondur en az gol yiyen ekip yapan isim oluyor. Turuncu-lacivertli ekip geçen sezon 34 maçta kalesinde 22 gol görürken, son iki yılda da 67 lig maçında 53 gol gördü. Yaptığı kurtarışlar ve takıma aşıladığı güven sayesinde Süper Lig’in en başarılı file bekçilerinden birisine dönüşen Mert, maç başına da 0.79’luk bir gol yeme ortalaması tutturmayı başardı.

Son iki sezonda takımı ile birlikte 80 resmi maçta görev alan 31 yaşındaki Mert, Fenerbahçe’de yedek statüsünden kurtulduktan sonra Başakşehir forması altında adeta küllerinden yeniden doğmayı başardı.

Kariyerinin En Önemli 2 Sezonu

Profesyonel hayatına 2009 – 10 sezonunda Fenerbahçe ile başlayan Mert Günok, yaklaşık 11 senedir de yeşil sahalarda. Bu 11 sezonluk dönem içerisinde Süper Lig’de toplamda 112 maçta görev alan Günok, bu 112 maçın yarısından çoğunu da son iki sezonda Medipol Başakşehir formasıyla oynadı.

Başakşehir’in bu tarihi başarısında büyük rol oynayan Mert, kariyerinde de üçüncü şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Fenerbahçe ile 2010 – 2011 ve 2013 – 14 sezonlarında şampiyonluk coşkusuna ulaşan Mert Günok, Başakşehir’de ise birin kaleci statüsünde bu başarıya erişerek kariyeri açısından çok daha farklı bir portal oluşturmayı başarmış oldu.

Şenol Güneş’in A Milli Takımı’nın başına geçmesinin ardından da vazgeçilmezi olan Mert Günok, Avrupa elemelerinde de 9 maçta kaleyi korumuş, son Andorra maçında ise görev almamıştı. Gelecek yıl gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası’nda millilerin 1 numarası olması beklenilen Mert’in, kariyerini şampiyon Başakşehir’le sürdürmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Arda Güler'in EURO 2024'e Doğru Yolculuğu: İspanyol Basınının İddiası
Beşiktaşlı futbolcu birkaç basamak atlayacak
Beşiktaş'ın böyle bir sorunu var
Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Süleyman Oktay