Şişli'de sahte seçmen alarmı

Çevre illerden Şişli'ye getirilerek buralarda oy kullanmaları planlanan bin kadar sahte seçmen için gönderilen YSK Seçmen Bilgi Kağıdı polisin eline geçti. Emniyet sahte seçmenleri sandık başında yakalayacak.

Vatandaşların ihbarıyla, Şişli Mecidiyeköy Mahallesi'nde yüzlerce eve gelen ve kimsenin tanımadığı kişilere ait seçmen bilgi kâğıtları polise teslim edildi. 

VATANDAŞLAR POLİSE TESLİM ETTİ

Oturdukları evlere gelen tanımadıkları kişilere ait seçmen bilgi kağıtları hakkında mahalle muhtarlarını suçlayan vatandaşlar şunları söyledi; 'Bu Mustafa Sarıgül tezgahı, geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde de komşularımız aynı durumdan şikayetçi olmuştu. Bu yıl yine tekrarlanıyor. 22 yıldır oturduğum eve hiç tanımadığım iki kişiye ait seçmen bilgi kâğıdı geldi. Bunlar sahte seçmen. Polis bu kişiler hakkında yaptığımız başvuruyu işleme koydu, sandık başında işlem yapılacağını söyledi." dedi.

KADIN KOLLARI ÇALIŞMIŞ

Vatandaşlar, 3 ay kadar önce Şişli Belediyesi Kadın Kolları'ndan Aynur Civan Kurnaz adlı bir kadının apartmanlarına gelerek çalışma yaptığını belirtti. Bu çalışmaya gençlik kolları da katıldı. Bizim mahallenin muhtarı ile koordineli olarak çalıştılar. Diğer mahallelerde de bu çalışmalar yapıldı. Elimizdeki sahte seçmenlere ait bilgileri muhtarlara sorduk, cevap alamadık, artık cevabı karakolda verirler" diyerek dert yandılar.

 






İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Sünnet Organizasyonları
E-posta ve SMS OTP ile Güvenli ve Kolay Doğrulama ve Müşteri Deneyimi
Spor ve Eğlence Tutkunları İçin: İkisini Bir Arada Yaşayın
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...
Yeni Nesil Muhasebe Programlarının Güvenilirlik Durumları