Şırnak'a yürüyecek DTP'liler toplanıyor

Diyarbakır'dan Şırnak'a askeri operasyonların durdurulması için yapılacak yürüyüşe katılmak üzere, dün çeşitli illerden yola çıkan DTP'lilerin bir kısmı Diyarbakır'a vardı.

DTP'nin "Operasyonlara karşı durmak ve demokratik çözüm için" adı altında gerçekleştireceği yürüyüşe katılmak için çok sayıda partili dün Diyarbakır'a hareket etti.
 
DTP'lilerin araçları bazı illerde polis kontrollerinden geçirildi. 28 ilden yola çıkan gruplardan bir kısmı Diyarbakır'a vardı.
 
DTP il binası önünde toplanmaya başlayan partililer saat 11.00'de yürüyüşe geçmeyi planlıyor.
 
Yürüyüşe yaklaşık 6 bin kişinin katılması bekleniyor. Yürüyüşe DTP milletvekilleri ve belediye başkanları da katılacak.
 
Partililer, Şırnak'ın Kasrik Boğazı'na giderek, gece çadırlarda konaklamayı amaçlıyor. Ancak İçişleri Bakanlığı eyleme izin vermedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı Nasıl Kazanılır?
Gözlükten kurtulmak isteyenlerin merak ettiği yöntem: Smile Lazer
Antalya Muratpaşa Satılık Daire Arayanlara Rehber
Brezilya Kahvesi Tutkunlarına Özel Lezzet Rehberi
Nöbetçi Veteriner İstanbul İçin Doğru Adres