Şırnak şehidleri toprağa verildi

Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır, Kayseri'de, Atıf Günkan, Niğde'de toprağa verildi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır, Kayseri'de törenle toprağa verildi. Hunat Camisi önünde düzenlenen törene, şehit Onbaşı Bekir Çakır'ın yakınları, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, daire müdürleri, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören sırasında zaman zaman baygınlık geçiren şehit yakınlarına görevli sağlık ekipleri müdahale etti.

Oğlunun tabutuna sarılan Ümmügülsüm Çakır, gözyaşlarını tutamadı. Törene katılanlar, sık sık ''şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kahrolsun PKK. Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan atarak tepkilerini dile getirdiler. Cenaze namazını Kayseri Müftüsü Şaban İşlek kıldırdı. Şehit Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ın naaşı, askeri bando eşliğinde top arabasıyla Kartal Şehitliği'ne kadar taşındı. Kartal Şehitliği'nde merasim mangasının saygı atışı yapmasından sonra şehit Piyade Uzman Onbaşı Bekir Çakır, gözyaşları arasında toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ GÜNKAN, NİĞDE'NİN BOR İLÇESİNDE TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Piyade Uzman Çavuş Atıf Günkan, Niğde'nin Bor ilçesinde törenle toprağa verildi. Bor Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Şehit Uzman Çavuş Atıf Günkan'ın yakınları, Vali Vekili Salim Demir, AK Parti Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Niğde Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Gültekin Becermiş, Bor Garnizon Komutanı Levazım Albay Tayyar Önder, Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, Cumhuriyet Başsavcısı Alaattin Soylu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Bor Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Bor Belediye Başkanı Yavuz Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Burada düzenlenen törende, şehidin annesi Ayşe Günkan ve babası Hikmet Günkan ayakta durmakta zorlanırken, eşi Selinay Günkan sinir krizleri geçirdi. Şehidin 7 yaşındaki kızı Kübra ve 3 yaşındaki oğlu Batuhan'ı da yakınları teskin etmeye çalıştı. Bor Garnizon Komutanı Levazım Yarbay Tayyar Önder, törende yaptığı konuşmada ''Aziz şehidimiz, ruhun şad olsun. Bu kutsal vatan topraklarında rahat uyu. Çünkü vatanın bölünmez bütünlüğü uğrundaki şahadetinle asil milletimizin ufkunda bir güneş gibi parladın'' dedi.

Levazım Yarbay Tayyar Önder, şehit Atıf Günkan'ın, aziz vatanı bölmek isteyen yasa dışı güçlerin etkisiz hale getirilmesi için verilen kararlı mücadele kapsamında üzerine düşen görevi büyük gayretler göstererek, kahramanca yerine getirip şehit olduğunu belirterek, ''Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak ve intikamı alınacaktır. İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki Atatürk'ün şehit kanları ile çizdiği kutsal vatanı bölmeye kimsenin gücü asla yetmeyecektir'' diye konuştu.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen askeri törenden sonra Şehit Uzman Çavuş Atıf Günkan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Paşa Camisi'ne getirildi. Burada kılanan cenaze namazından sonra Şehit Uzman Çavuş, Atıf Günkan, Bor Şehitliği'nde toprağa verildi. Törene katılanlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrağı ile sık sık terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak tepkilerini dile getirdiler. Evli ve 2 çocuk babası olan Günkan'ı astsubay olan kuzeni Burhan Günkan da 1995 yılı haziran ayında, Bingöl'de çıkan çatışmada şehit olmuştu.

ŞEHİT PİYADE ER MAHİR YILDIRIM, AYDIN'IN UMURLU BELDESİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Hain pusuda şehit olan Piyade Er Mahir Yıldırım'ın cenazesi de, Aydın merkeze bağlı Umurlu beldesinde toprağa verildi. Askeri ambulansla dün geç saatlerde Aydın Devlet Hastanesi morguna getirilen şehit erin cenazesinin, öğle saatlerinde morgtan alınışı sırasında hastane personeli tabutun üzerine karanfiller bıraktı, kalabalıktan terör örgütüne tepkilerini dile getiren sloganlar atıldı.

ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ

Hastane önündeki bir araçta bekleyen anne Fatma Sevim Yıldırım, bu sırada fenalık geçirince polis tarafından ambulansa götürüldü. Daha sonra yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla cenaze Umurlu beldesindeki evinin önüne getirildi. Burada tabuta sarılan şehidin gözleri görmeyen babaannesi Mürüvvet ile babası Yılmaz ve kardeşi Muharrem Yıldırım uzun süre gözyaşı döktü. Törene katılan Aydın Valisi Mustafa Malay, acılı aileye başsağlığı diledi.

Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, yaptığı konuşmada, tertemiz duygularla yetişip, vatanı için şehit düşen askerin ailesine ve Aydın halkına başsağlığı diledi. Tire, şöyle konuştu: ''İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Atatürk'ün şehit kanları ile çizdiği kutsal vatanımızı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Tek vatan, tek bayrak, tek millet olma kararlılığımız büyük Türk ulusu ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sonsuza kadar yaşatılacaktır.''

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Albay Mehmet Tire, şehit yakınlarına seslenirken de ''Şehit yakını olarak bu ülkede daima onurlu ve gururlu ne olursa olsun bu hazzı asla yitirmeden, başınız dik, yüreğiniz sevgi dolu yaşayınız. Türk Silahlı Kuvvetleri adına ant içiyoruz ki şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak ve intikamı mutlaka alınacaktır''dedi.

Konuşmanın ardında, şehit erin cenazesi Umurlu Çarşı Camisi'ne getirildi. Bu sırada uzun araç konvoyu dolayısıyla Aydın-İzmir kara yolu trafiğe bir süre kapandı. Cenaze namazının ardından şehir er, Umurlu Şehir Mezarlığında toprağa verildi.



AA

 
 
 
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Sünnet Organizasyonları
E-posta ve SMS OTP ile Güvenli ve Kolay Doğrulama ve Müşteri Deneyimi
Spor ve Eğlence Tutkunları İçin: İkisini Bir Arada Yaşayın
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...
Yeni Nesil Muhasebe Programlarının Güvenilirlik Durumları