Eski adıyla Telekomünikasyon Kurumu (TK) yeni adıyla Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTİK) tarafından şehir içi inin rekabete açılmasını sağlayacak Sabit Telefon Hizmeti (STH) lisanslarının verilmesi için gerekli olan yönetmelik taslağı kabul edildi.
Yönetmelikle Türk Telekom dışında alternatif işletmeciler de sabit i verebilecek. Yıllık 4.2 milyar dolarlık pazar rekabete açılacak. Sabit larda da numara taşınabilecek.
TEK FATURA DÖNEMİ
Telkoder Genel Sekreteri Rıdvan Uğurlu, şehir içi görüşmelerin rekabete açılmasından abonelerin karlı çıkacağını söyledi. Uğurlu 17.5 milyon sabit lisansı da eklenince Türk Telekom'un alternatifi olan şirketler 3 a ayrı fatura kesilmesinin önüne geçebilir” dedi.
DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURMUŞTU
Telekomünikasyon Kurulu, sabit telekomünikasyon , internet, karasal veri iletişimi gibi alt yapısını değil, internet alt yapısını da kullanabilecek.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Aydınlığın Geleceği Şimdi Başlıyor: Ev ve İş Yerinizde Akıllı, Verimli ve Estetik Dönüşüm
İstanbul Cerrahi Hastanesi Fulya, Yenilenen Sağlık Anlayışıyla Bölgenin Çehresini Değiştiriyor
Ölüdeniz Kiralık Villa Tatili: Dünyaca Ünlü Plaja Komşu Eşsiz Konaklama
Hyaluronik Asit Nedir Ve Cilt Bakımında Neden Bu Kadar Popüler?
Sunay Akın’dan Ekrem İmamoğlu Davalarına Trabzon’da Tutuksuz Yargılama Çağrısı