PKK'nın iran kanadı çöktü:

'Merkezi hükümetlere karşı koyacak ve onlarla çatışacak güçten yoksunuz' itirafında bulunan PKK'nın İran'daki uzantısı olan PJAK, 'Bittik' dedi.

İran Resmi Haber Ajansı'nın (İRNA), terör örgütüne ait uydudan yayın yapan Nevruz TV'ye istinaden verdiği habere göre, terör örgütü PJAK, Türkiye, İran, Suriye ve Irak'taki merkezi hükümetlerden ayrılmayı düşünmediğini bildirdi.

"Merkezi hükümetlere karşı koyacak ve onlarla çatışacak güçten yoksunuz" itirafında bulunan terör örgütü, kaynakların yetersizliği ve imkansızlıklar nedeniyle siyasi bir oluşumun hayatını devam ettiremeyeceğini belirtti.

Diğer terör örgütlerine de tavsiyelerde bulunan PJAK, ''Merkezi yönetimlerden, ayrılma düşüncesini bir kenara bırakmalıyız'' ifadesini kullandı.

Kurulduğu günden beri İran'da sivillere ve güvenlik güçlerine karşı terör eylemlerinde bulunan PJAK'ın saldırlarında binlerce İranlı hayatını kaybetti.

Türkiye-İran-Irak üçgenindeki dağlık bölgelerde barınan PJAK'lı teröristlerle İran güvenlik güçleri arasında sık sık çatışma çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Örgü File ile Alanlarda Güvenlik
File Sistemleri Güvenli Yaşam ve Çalışma Alanlarının Anahtarı Oluyor
Görmek Lazım Türkiye’nin Yeni Nesil Online Alışveriş Deneyimi
Ankara Oto Bakım Çözümlerinde Uzman Yaklaşım ve Otonom Otomotiv Bcs Kalitesi
Kartal Oto Servis Hizmetlerinde Profesyonel Yaklaşım ve Mert Otomotiv Bcs Güvencesi