British Airways’in Londra-İstanbul seferini yapan tarifeli yolcu uçağının Heatrow Havalimanı’ndan kalkış yaptığı esnada lastiğinin patladığı ve uçağın kalkış yaptığı havalimanına geri dönmeyerek, İstanbul’a geldiği öğrenildi.
122 yolcusu ve 7 mürettebatıyla Heatrow Havalimanı’ndan kalkış yaparken arka sol iç tekeri patlayan BA-680 sefer sayılı Airbus A-320 tipi yolcu uçağı, kaptan pilotun tercihi doğrultusunda uçuşuna devam ederek, İstanbul Atatürk Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Uçağın kokpit ekibi Türk hava sahasına girdikten sonra Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesine konuyla ilgili bilgi vermesiyle Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) yetkileri gerekli önlemleri aldı.
DHMİ’ye bağlı itfaiye ve ambulans araçları apronda hazır olarak bekletildi. Saat 23:35’de Atatürk Havalimanı 18-36 pistine patlak lastiğiyle iniş yapan uçak sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Dış Hatlar terminali 210 no’lu körüğe yanaşan uçağın, patlayan tekerinin değiştirilmesinin ardından sabah uçuşa verileceği öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak, kaptan pilotun Atatürk Havalimanı’nda yetkililere patlak lastikle geri dönmeyip İstanbul’a devam etme kararını alması ilgili olarak yaptığı açıklamada Kaptan pilot, "Uçaktaki yakıt ile birlikte ağırlık geri dönüp zorunlu iniş yapmayı riskli kılıyordu. Bu nedenle İstanbul’a kadar uçağın yakıtını tüketip daha hafif bir yükle iniş yapmak daha doğru" şeklinde ifade ettiği öğrenildi.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Markanızı Günlük Hayatta Görünür Kılan Promosyon Çözümleri
Şişli’den İş Dünyasına: Profesyonel Ofis ve Kurumsal Temizlik Rehberi
Sarp Tarhanacı, Kıymetli Madenler Sektöründeki Küresel Vizyonuyla Türkiye’nin Adını Dünyaya Duyuruyor
Küresel Standartlarda Güven Aleks Metal Rafineri RJC ve CoC Belgeleriyle Sektöre Öncülük Ediyor
İstanbul’daki Markalar Fuar Standı Tasarımında Neye Dikkat Etmeli?