Operasyon başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak sınırından 30 km içeri girdi.


Haberi ilk önce AP Haber Ajansı duyurdu. Ajans, birkaç bin Türk askerinin Kuzey Irak sınırını geçtiğini yazdı. Ardından Reuters Genelkurmay'ın haberi teyid etmediğini duyurdu. Bu sırada Kürt yetkili Akit Hüseyin de Türk askerinin Kuzey Irak sınırını geçtiğini yalanladı.

TÜRK DIŞİŞLERİ: GİRİŞ YOK

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'a girip girmediği konusunda tartışmalı açıklamalar sürerken saat 19.30 sularında Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, sınır ötesi harekat için "Şu anda herhangi bir başka ülkeye giriş yok" açıklaması yaptı.

Gül, Afrika Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyona gelişinde gazetecilerin soruları üzerine, Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyine girdiği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama, şunu da kimse unutmasın ki, terörle savaş halindeyiz. Dolayısıyla terörün kökünü kazımak için ne gerekirse bunu yapmaktan da çekinmeyiz. Netice alacak her türlü işin içinde olacağız. O açıdan hazırlıklar vardır. Ama şunu kimse de unutmasın. Ortada terörle bir savaş vardır. Dolayısıyla bu savaş sonuna kadar devam edecektir."
Gül, terörle mücadelenin ve bu yöndeki hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

PENTAGON: TÜRK ASKERİ KUZEY IRAK'TA

Pentagon Türk askerinin K. Irak'ta olduğunu doğruladı. Beyaz Saray ise bölgedeki ABD askeri kaynaklarından Türk askerinin Irak sınırında bir aktivite içinde olmadığına dair bilgi alındığını açıkladı.

KARA BİRLİKLERİ TOP ATIŞINA BAŞLADI

ANKA'nın haberine göre ise kara birlikleri, Irak sınırını geçtikten sonra PKK’nın olası kamplarına yönelik önce top atışları yapıyor, sonra bölgeyi temizledikten sonra oradan ayrılmayıp, yeni mevziler oluşturuyor.
Sınırlı operasyonun amacının PKK’yı bölgeden kovmak ve lojistik desteğini kesmeye yönelik olduğu bildirildi. PKK’dan temizlenen bölgeye konuşlanan askeri birliklerin tekrar bölgeden çıkmıyor. Bu nedenle PKK’nın hareketlerini kontrol altında tutan TSK 30 kilometre içerde temizlediği bölgeyi kontrol altında tutmayı hedefliyor.
Kuzey Irak’taki Amadiya yakınlarında bulunan Türk askerlerinin desteği ile yapılan sınır operasyonun kapsamı konusunda da ise çelişkili bilgiler geliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Sünnet Organizasyonları
E-posta ve SMS OTP ile Güvenli ve Kolay Doğrulama ve Müşteri Deneyimi
Spor ve Eğlence Tutkunları İçin: İkisini Bir Arada Yaşayın
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...
Yeni Nesil Muhasebe Programlarının Güvenilirlik Durumları