Mısır'da 12 kadar mumya bulundu

Mısır'da yeni keşif. Mumyalar eski Mısır'la ilgili önemli bilgilere ışık tutacak...

Mısır'da yeni bir "Ölüler Kenti" bulundu. Arkeologlar, Kahire'nin güneyindeki Fayum Vahası'nda muhafaza edilmiş onlarca mumya ortaya çıkardı.

4 bin yıllık olduğu tahmin edilen 53 mezar, İllahun Piramitleri'nin güneydoğusunda, kayalıkların içinde bulundu.

Çalışmaları yürüten ekibin başkanı Dr. Abdul Rahman el-Ayedi, bu keşif sayesinde önemli yeni bilgilere ulaşılacağı görüşünde:
"Bu keşfin önemi, bu dönemdeki cenaze ve cenaze mimarisinin gelişimini ortaya koymasında yatıyor. Eski Mısırlıların bu döneme ait alışkanlıkları hakkında kesin bilgi sahibi olmamızı sağlayacak. Türbelerin son derece farklı mimari tasarımları var, bazıları çok daha sade, tek bir defin odasından oluşurken bazıları çok daha geniş."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

BELEDİYE SANAYİYE İLGİ GÖSTERMİYOR
OTO SANAYİNİN VABALİNİ ALIYORLAR
MESLEĞİ YOK EDECEKLER
Ayazağa Spor Kulübü Başkanı İbrahim Keskin: “Hep iddialı olduk”
“Alt yapıda başarı çıtasını yükselteceğiz”