Buna göre İnşaat İhalesi aşamasında olan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının Sultanbeyli bölgesi üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanına uzatılması planlandı. Güzergah bölgenin arazi kullanım ve yolculuk proje çalışmaları başladı.
Başkan Topbaşa Sultanbeyli’de vatandaşlarla yaptığı sohbet toplantısında metro müjdesi verdi. Başkan Topbaş; “Burada bir başka şey daha yapacağız. Sizin hiç hayal etmediğiniz, düşünmediğiniz ilk defa burada açıklıyorum. Metro geçecek buradan, metro! Bu başkalarının hayal edemeyeceği, düşünemeyeceği bir proje! İnşallah bunun çalışmalarını da başlattık. Daha geçen hafta İstanbul da 3 bölgedeki yani Kadıköy- Kartal hattı için 751 milyon Euroluk kredi anlaşması yaptık. Aynı şekilde Ayazağa metrosu ile ilgili 120 Milyon Euroluk yine bir anlaşma yaptık Fransız Kalkınma Bankası ile ve 700 Milyon Eurolukda Üsküdar-Ümraniye-Altunizade-Tepeüstü hattı için 700 Milyon Euroluk Avrupa Yatırım Bankasından ki, ilk defa Avrupa Birliği dışında bir belediyeye bunu veriyorlar.
Toplamı 1 Milyar 571 Milyon Euro. Yani 2.6 Milyar Dolar. Bu ülke 1 Milyar Dolar için neredeyse savaşa girecekti. Sadece benim imzamla, hazine garantisi olmadan, başkan imzasıyla bu kredi bu şehre verildi. Bu çok önemli! Bu çok önemli! Ve bugün burada açıklıyorum. Çünkü bunun çalışmalarını başlattım. Sultanbeyli hayırlı olsun” dedi.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Markanızı Günlük Hayatta Görünür Kılan Promosyon Çözümleri
Şişli’den İş Dünyasına: Profesyonel Ofis ve Kurumsal Temizlik Rehberi
Sarp Tarhanacı, Kıymetli Madenler Sektöründeki Küresel Vizyonuyla Türkiye’nin Adını Dünyaya Duyuruyor
Küresel Standartlarda Güven Aleks Metal Rafineri RJC ve CoC Belgeleriyle Sektöre Öncülük Ediyor
İstanbul’daki Markalar Fuar Standı Tasarımında Neye Dikkat Etmeli?