Memurların 2009 yılında ödeyeceği öğle yemeği bedelinin asgari tutarı göstergeye göre değişen tutarlarda olmak üzere günlük 0.77 TL ile 2.81 TL arasında yeniden belirlendi. Bu da aylık 15,4 ile 56,2 lira arasında bir bedele denk geliyor.
Maliye Bakanlığı'nın 3 sıra nolu 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
MEMURDAN YEMEK PARASI KESİLECEK
Yemek bedelinin bütçeden karşılanmayan kısmının yemek yiyenlerden alınacağına ilişkin düzenleme çerçevesinde, öğle yemeği servisinden faydalanan memurlardan alınacak yemek bedelleri belirlendi.
Buna göre 2009 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olanlardan en az şu tutarlar üzerinden günlük yemek bedeli alınacak:
0.77 LİRA İLE 2.81 LİRA ARASINDA KESİNTİ
-Memurlardan 0.77 TL ila 2.81 TL arasında, göstergeye göre değişen tutarlarda.
-Sözleşmeli personelden 0.95 TL ile 3.36 TL arasında, göstergeye göre değişen tutarlarda.
15 OCAK'TA BAŞLANACAK
Yeni tutarların uygulanmasına 15 Ocak'ta başlanacak. Kuruluşlar hizmetlerinin özelliği, yemek maliyetleri ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilecekler.
Düzenlemeye, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar ve fonlar ile diğer kamu idareleri uyacaklar.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Markanızı Günlük Hayatta Görünür Kılan Promosyon Çözümleri
Şişli’den İş Dünyasına: Profesyonel Ofis ve Kurumsal Temizlik Rehberi
Sarp Tarhanacı, Kıymetli Madenler Sektöründeki Küresel Vizyonuyla Türkiye’nin Adını Dünyaya Duyuruyor
Küresel Standartlarda Güven Aleks Metal Rafineri RJC ve CoC Belgeleriyle Sektöre Öncülük Ediyor
İstanbul’daki Markalar Fuar Standı Tasarımında Neye Dikkat Etmeli?