Marmaray'da 2. tüp de indiriliyor

Asya ile Avrupa'yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi'nde ikinci tüp tünel, bugün denize indirilerek ilk tüp tünele bağlanacak. Tüplerin ilki 24 Mart'ta indirilmişti.

İkinci tüpün batırılması çalışmaları, batırma işlemi sabaha karşı tamamlanacak.

İlki 24 Mart'ta batırılan E-11 numaralı tüp tünelin ardından, E-10 numaralı ikinci tüp, sabah saatlerinde İstanbul'da Kızkulesi açıklarında ilk tüpe bağlanacak.

Boyları 98 ve 135 metre arasında değişen toplam 11 tüpten biri olan E-11'in denize indirilmesiyle hala 135 metre olan deniz altındaki hareket kabiliyet alanı 270 metreye çıkarılmış olacak.

Üçüncü tüp tünelin de yaklaşık iki ay sonra denize indirilmesiyle birlikte denizaltındaki hareket alanı 405 metreye çıkacak ve böylece Marmaray Projesi'nin denizaltındaki çalışmalarının üçte biri tamamlanmış olacak.

İstanbul Boğazı'na yerleştirilecek 11 tüp tünelin ilkinin deniz dibine indirilmesi işlemi 24 Mart'ta tamamlanmıştı.

AA




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Modern Tasarımlarıyla Ankara'nın Dijital Yüzü Web Mimarisi Farkı
Halkalı Bölgesinde Güvenilir, Profesyonel ve Hızlı Anahtarcı Hizmeti
Fuar Bütçenizi En Doğru Şekilde Yönetmek İçin Wawa Fuar Uzmanlığına Başvurun
Şişhane Avizeciler Çarşısında Modern Aydınlatmanın Adresi: Lumiana
Sultangazi Hurdacı – Turna Hurdacılık ile Güvenilir ve Hızlı Hurda Alımı