İzmit Körfezi'nde deniz yüzeyini kaplayan beyaz madde tedirginlik yaratıyor. TÜBİTAK tarafından bir çeşit tek hücreli bitkisel organizma olarak tanımlanan maddenin toplu balık ölümlerine neden olabileceği bildirildi.
Marmara Denizi'nin çeşitli noktalarında yaklaşık 10 günden beri görülen beyaz maddede artış görülüyor.
Özellikle İzmit açıklarını kaplayan maddeyle ilgili Çevre ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden gelen ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
Maddeden alınan numuneler üzerinde incelemeler sürerken TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada maddenin bir çeşit tek hücreli bitkisel organizma olabileceği bildirildi.
Açıklamada bu durumun deniz canlıları için tehlike yarattığına değinilerek, toplu balık ölümleri görülebileceği vurgulandı.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
İç Pazar Daralmasına Karşı En Etkili Çözüm İhracat ve Pazar Çeşitlendirmesi
Bahçe ve Terasların Çehresini Değiştirecek En Trend Fiber Saksı Modelleri
Esenyurt’ta Yolda Kaldığınızda Güvenilir Çözüm Ortağınız
“Tüp Bebekte En Önemli Şey Güven ve Umudu Kaybetmemektir”
İzmir'de Deprem Gündemi ve Güvenilir Haber İhtiyacı