Merkez Bankası, 1 Temmuz 2010 tarihinden geçerli olmak üzere TL işlemlerinde aylık azami akdi faiz oranını yüzde 2,69'a, aylık azami gecikme faiz oranını da yüzde 3,19'a düşürdü.
Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan ve 1 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe girecek olan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile aylık azami faiz oranı, TL için yüzde 2,80'den yüzde 2,69'a indirildi.
Tebliğde, ABD dolarında yüzde 2,54 ve avroda yüzde 2,30 olarak uygulanan aylık azami akdi faiz oranlarında değişikliğe gidilmedi.
Merkez Bankası TL'de aylık azami gecikme faiz oranını da yine 1 Temmuz 2010 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 3,55'ten yüzde 3,19'a çekti. Aylık azami gecikme faiz oranı ABD doları için yüzde 3,11, avro için de yüzde 2,82 olarak uygulanmaya devam edecek.
Banka, en son 9 Mart 2010 tarihinde, 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değişikliğe gitmişti.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Şişli’den İş Dünyasına: Profesyonel Ofis ve Kurumsal Temizlik Rehberi
Sarp Tarhanacı, Kıymetli Madenler Sektöründeki Küresel Vizyonuyla Türkiye’nin Adını Dünyaya Duyuruyor
Küresel Standartlarda Güven Aleks Metal Rafineri RJC ve CoC Belgeleriyle Sektöre Öncülük Ediyor
İstanbul’daki Markalar Fuar Standı Tasarımında Neye Dikkat Etmeli?
Ahşap Kamelya Nasıl Yapılır? Bahçe ve Villa İçin Kamelya Seçim Rehberi