Koç: Türkiye iyi yolda, iyi gidiyor

178 milyon dolarlık bir yatırımla yenilenen Amerikan Hastanesi'nin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rahmi Koç, ülkedeki ekonomideki istikrarı övdü.

Türkiye'nin ilk özel hastanesi olan Amerikan Hastanesi Vehbi Koç Vakfına geçtikten sora 178 milyon dolarlık bir yatırımla yenilendi. 1999 depremi sonrasında statik testlerde negatif puan alan A ve B blokları'nın açılışı dün VKV Onursal Başkanı Rahmi Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sanatçı Yılmaz Morgül'ün de katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Yeni bölümlerin açılışı ile 181 olan yatak kapasitesi 300'e çıkartıldı.

AMİRAL BRİSTON KURDU

87 yıl önce Amerikan Ordusunda Amiral Olan Bristol tarafından kurulan hasteninin 62 bin metrekare olduğunu belirten Rahmi Koç, 1995 yılında Hastane'nin Amerika'dan finansal kaynağın kesilmesi üzerine mali zorluğa girerek Vehbi Koç Vakfı tarafından devralındığını söyledi. Hastaneyi bir fabrikaya benzeten Koç, “Hastane hem fabrika, hem 5 yıldızlı bir otel, hem de sağlığı ile ilgilenen bir kurum. İnsanların gelir seviyesi arttıkça, sağlıklarına daha çok dikkak ediyorlar. Servis hizmetlerinin daha iyi olmasını istiyorlar. Teknolojik olarak daha iyi imkanlarda hizmet almak istiyorlar. Bunlardan biri eksik olursa, rekabet dünyasında boğulursunuz. Bu yüzden Hastane sektöründe gerek modern cihazlar gerek binanın gelişerek yenilenmesi gerekse hizmetler açısından sürekli yatırım isteyen bir iş” dedi.

Gazetecilerin 22 Temmuz seçimleriyle ilgili ısrarlı sorularını cevapsız bırakan Koç, “Memleket iyi yolda, iyi gidiyor. Zaten iyi yolda gidiyordu” dedi.

HASTANELER ÖZELLEŞSİN

Türkiye'de özel hastane konusunun Turgut Özal'la başladığını belirten Rahmi Koç, “Bu güzel bir süreç, şu anda çok güzel hastaneler yapılıyor. Bu hastanelerin devlet hastanelerin yükünü alması bakımından hükümetin politikaları açısından büyük önemi var.” dedi. Hastanelerin özelleştirilmesinin normal bir konu olduğunu savunan Koç, Amerika'da mezarlıklar, hapishaneler, itfaiye teşkilatları hep özel sektör tarafından işletiliyor.” diye konuştu.

Koç Üniversitesi'ne bağlanacak

Amerikan Hastanesi'nin Koç Üniversitesi'ne bağlanması ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Rahmi Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemiz tarafından bir çalışma yapılıyor. Ama henüz kamuoyuna açıklayacak seviyeye gelmedi. Tıp fakültesi kurulması kolay bir iş değil. Hem teknik bilgi hem mali bir güç. Hem zaman hem mekan gerekli. Yalnız Türkiye'de değil bütün dünyada tıp fakültelerine ihtiyaç var. Tıp çok çabuk gelişiyor. Bu hıza yetişecek bilim adamları istenildiği ölçüde yetişemiyor. Sadece bizim memlekette değil Amerika'da da bu böyle Almanya'da İsviçre'de de durum böyle.”

Yenişafak



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri