İzmir suyu için şaşırtan itiraf

Bornova, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerine Menemen’den, arsenik oranı litrede 10 mikrogram ve Halkapınar kuyularından litrede 13-14 mikrogram olan suyu verdiklerini belirtti.

Kocaoğlu,

"1 Ocak 2007 tarihine kadar 1 litre sudaki arsenik oranı sınır değeri, litrede 50 mikrogramdı. Bu tarihten itibaren bu, litrede 10 mikrograma indirildi. 1 Ocak 2007 tarihine kadar olan arsenik parametrelerine göre suyu içebilirler.

Ancak 1 Ocak 2007’den itibaren Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı, litrede 10 mikrogram standart değer dururken biz suyu içmelerini söylemeyiz" dedi. Sağlık Bakanlığı’na parametrelerin yükseltilmesi için müracaat ettiklerini söyleyen Kocaoğlu, "Henüz yanıt gelmedi. Yanıt gelirse suyun içilebileceğini açıklayacağız. Bugün içilebilir olduğunu söylememiz bilime ters düşer" diye konuştu.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Toptan Ahşap Askı: Mağazalarda Kalite ve Şıklığın Anahtarı
Boşanma Davalarında İstanbul Boşanma Avukatının Rolü ve Önemi
Tarım Yapılarında Modern Sac Çözümleri ile Verimlilik
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Performans Kaygısının Erkekler Üzerindeki Etkileri