İzmir Lunaparkı `yetim´ kaldı

İZMİR Fuarı´nın vazgeçilmez mekanı Lunapark´ın sahibi 73 yaşındaki Erdoğan Coşkun, bir haftadır tansiyon düzensizliği tedavisi gördüğü Ege Üniversitesi hastanesinde kalbine yenik düştü.

10 yaşında girdiği lunapark işinde yıllar içinde zirveye tırmanan Erdoğan Coşkun, Türkiye´nin dört bir köşesinde lunapark işletmeciliği yaptı. Sıfırdan başladığı iş yaşamında sektöründe bir numaraya çıkan Erdoğan Coşkun, Türkiye´de bir ilke imza atarak lunapark oyuncakları üretim fabrikasını da kurdu. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi´nde İtalyan ortaklarıyla Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Asya ve Arap ülkelerine lunapark oyuncakları ihracatı yaptı. Türkiye´de çocuklar bayramlarda, tatil günlerinde koştukları lunaparklarda onun ürettiği oyuncaklarla güldü, eğlendi, büyüdü. Yaptığı yatırımlarla binlerce kişiye iş imkanı da sağlayan Coşkun, işçileri tarafından `baba' olarak kabul edildi. Erdoğan Coşkun İzmir´de yardımseverliği ile de tanındı. Eski dönem kabadayılarının son temsilcilerinden olan Coşkun kendisine kentte haklı bir ün edinmişti.  

DİSNEYLAND HAYALİNİ ÇOCUKLARI GERÇEKLEŞTİRECEK

Babalarının en büyük hayalinin `Coşkun Dede Disneyland Oyun Parkı' kurmak olduğunu belirten Erdoğan Coşkun´un oğulları Esat, Önder, Ergin Coşkun kardeşler, bu hayali gerçekleştireceklerini söyledi. Babasının her yıl yüzlerce çocuğu sünnet ettirerek, okula gönderdiğini belirten Esat Coşkun, ``İzmir´de yediden yetmişe herkese yardım ederdi. Okul ve sağlık ocağı yapmayı çok isterdi. Evlatları olarak bunları biz gerçekleştireceğiz'' dedi.

Erdoğan Coşkun´un cenazesi, bugün Alsancak Hocazade Camii´nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Pınarbaşı´ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

HÜRRİYET




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Sünnet Organizasyonları
E-posta ve SMS OTP ile Güvenli ve Kolay Doğrulama ve Müşteri Deneyimi
Spor ve Eğlence Tutkunları İçin: İkisini Bir Arada Yaşayın
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...
Yeni Nesil Muhasebe Programlarının Güvenilirlik Durumları