İstiklal’de büyük yürüyüş

Baro başkanları ve hukukçular, tepkilerini göstermek için bugün Taksim’de yürüyecek.

İstanbul Barosu’nun hazırladığı “dinlemeleri” ve iktidarı eleştiren metne 47 il barosu destek verdi. Baro başkanları ve hukukçular, tepkilerini göstermek için bugün Taksim’de yürüyecek.

İstanbul Barosu Başkanlığı öncülüğünde yargı mensuplarına yönelik dinlemeleri eleştirmek amacıyla “Yargına ve Ülkene Sahip Çık” başlığıyla hazırlanan ve siyasi iktidarı eleştiren metne 76 ildeki baroların 47’si destek verirken, 25 ilin barosu metne imza atmadı. Baro, 4 ilin barosuna ise ulaşamadı.

Bugün saat 12.00’de cüppeleriyle Taksim’e yürüyecek baro başkanları ve hukukçular, dün gazetelere verdikleri ilanda, yargı mensuplarına yönelik dinleme kararlarını eleştirdi. Metinde, “Uzun süreden beri siyasal iktidarın yargı üzerindeki kuşatması artık dayanılmaz bir boyuta ulaşmıştır. Yüksek Yargının, başsavcıların, onlarca hâkim ve savcı ile avukatların keyfi olarak dinlenebildiği bu ülkede kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır. Sistem çökmektedir. Başta siyasi iktidar olmak üzere herkes bunun altında kalacaktır” denildi.

Metne İstanbul, Adana, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Isparta, İzmir, Karabük, Karaman, Kars, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak baro başkanları imza attı. Metne şu iller ise imza atmadılar:

Adıyaman, Ağrı, Afyon, Ankara, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Iğdır, Kastamonu, Kayseri, Konya, Mardin, Nevşehir, Muş, Osmaniye, Siirt, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat Barosu başkanları. Rize, Şırnak, Kütahya ve Şanlıurfa Barosu başkanlarına ise ulaşılamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Güvenilir Toptan Kozmetik Alışverişinde Yeni Nesil Yaklaşım
İstanbul’da Kapıda Kurulum ile Aracınızı Baştan Aşağı Dijitalleştirin
Sosyal Medyada Hızlı Yükselmenin Yeni Yolu: Etkili Takipçi Artırma Yöntemleri
Smmpaneli.net: Sosyal Medya Hesaplarınızı Güçlendiren Yeni Nesil Panel Sistemi
Güvenli ve Hızlı Doğrulama İçin En Etkili Çözüm: Sanal Numara Sistemleri