AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, havların ısınmasını fırsat bilerek hafta sonunda yakınları ile birlikte Kemerburgaz, Arnavutköy, Sarıyer ve Çekmeköy gibi yerlerde piknik yapmak isteyen bazı kişiler, eve
döndüklerinde vücutlarına kene yapıştığını fark ettiler.
Bunun üzerine vatandaşlar, hastanelerin acil servislerine kene ısırması şikayeti ile başvurdular. Haseki, Okmeydanı ve Haydarpaşa Numune eğitim ve araştırma hastanelerine, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yaklaşık 500 kişinin başvurduğu bildirildi. Bu kişiler, tahlilleri yapılıp ayakta tedavi edildi.
Hastanelere başvuranlardan bazıları, eve geldiklerinde vücutlarına küçük bir böceğin yapıştığını gördüklerini ve hemen hastaneye geldiklerini anlattılar.
Bu kişiler, kendilerinde "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı"na rastlanılmadığını, ancak kusma, kanama ve yüksek ateş gibi şikayetleri olursa en yakın hastaneye başvurmaları şeklinde uzmanlarca uyarıldıklarını ifade ettiler.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Modern Tasarımlarıyla Ankara'nın Dijital Yüzü Web Mimarisi Farkı
Halkalı Bölgesinde Güvenilir, Profesyonel ve Hızlı Anahtarcı Hizmeti
Fuar Bütçenizi En Doğru Şekilde Yönetmek İçin Wawa Fuar Uzmanlığına Başvurun
Şişhane Avizeciler Çarşısında Modern Aydınlatmanın Adresi: Lumiana
Sultangazi Hurdacı – Turna Hurdacılık ile Güvenilir ve Hızlı Hurda Alımı