İstanbul'un 1/100 binlik çevre düzeni planı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın onayı ile askıya çıktı
28 Temmuz 2009 Salı, 08:54 İstanbul’un mevcut sorunlarının çözümü ve gelişmesinin sürdürülebilir şekilde sağlanması için hazırlanan 1/100 binlik çevre düzeni planı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın onay ile askıya çıktı. 2023’te kentin nüfusunun 16 milyona çıkacağı tahminiyle hazırlanan plana göre İstanbul’a 3’üncü havalimanı Silivri Gazitepe’ye yapılacak.
Bazı kararlar şöyle:
Harem Otogarı kaldırılacak. TEM Otoyolu üzerinde Silivri, Selimpaşa, Bahçeşehir, Arıcılar, Kavacık, Ataşehir ve Kurtköy’de cep otogarları yapılacak.
Haydarpaşa Limanı kaldırılacak. Ambarlı ve Pendik Limanları mevcut haliyle korunacak. Kentin gelecekteki liman ihtiyacı Tekirdağ-Marmara Ereğilisi’ndeki 4 limandan sağlanacak.
Çorlu ve Sabiha Gökçen havalimanları genişletilecek. Silivri’de de yeni bir havalimanı yapılacak.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
“Tüp Bebekte En Önemli Şey Güven ve Umudu Kaybetmemektir”
İzmir'de Deprem Gündemi ve Güvenilir Haber İhtiyacı
Ankara'da Şirket Avukatı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
“Merak Edilen Detaylar Açıklandı: Saç Ekimi Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?”
Hava Filtresi ile Motor Performansınızı Yükseltin