Irak'taki ölüm mangaları

Irak’ta öldürülen 200 bin sivilden kimler sorumlu? "Özel güvenlikçi" diye Irak’a getirilenler arasında PKK militanları ile CİA tarafından eğitilen Barzani'nin peşmergeleri var..

Özel ordu Amerikan askeri konvoyuna destek verirken (yukarda).

Irak’ta 140 bin kişilik Amerikan ve müttefik ordusunun yanında, 30 bin kişilik bir özel ordunun da bulunduğunu biliyormuydunuz?

Irak’ta sadece Temmuz ayında 3600 sivil öldü.Ortalama her ay 3000 sivil ölüyor.Bugüne kadar ölen sivillerin sayısı yaklaşık 200 bin civarında.Bunların yaklaşık yüzde yirmisi direnişçiler tarafından düzenlenen saldırılarda öldü. Geriye kalanı, müttefik askerlerinin ve bu özel “ölüm mangalarının” öldürdüğü tahmin ediliyor.Irak’lı sivillerin hatırı sayılır bir bölümü, Amerikan ve İngiliz özel güvenlik şirketleri içinde bulunan sapık katiller tarafından öldürülüyor. Bu haberimizde bunların fotoğraflarını izleyeceksiniz.

Superstallion helikopteriyle operasyonda.

ÖZEL ORDU!

Irak’ta, güvenliği sağlamak bu ülkeye davet edilmiş çok sayıda özel güvenlik şirketi var. Bu şirketler 10 milyar dolarlık “güvenlik” pastasını paylaşmaya geldi. Bu adla ülkeye gelen özel paralı askerlerin sayısı 30 binden fazla. İşte bunlardan birkaçı: Blackwater, AEGİS, Zapata, ADS, KBR,CRESCENT,FALCON.Bu kadar çok sayıda özel asker, özel bir ordu demek. Dünyanın en büyük özel ordusu Irak’ta. Bunların arasında kana doymayan sapık katiller var. Arabalara binip (country) kovboy müziği eşliğinde rasgele seçtikleri hedefleri tarıyorlar. Tıpkı Vietnam’da helikoptere hoperlör bağlayıp Wagner çalarak Vietnamlı köylüleri tarayan uçar katiller gibi.Amerika gittiği yeri Vietnama çeviriyor,ayni kıyımı orada da yapıyor.

Bunlar da yol devriyesi

YASALARI HİÇE SAYIYORLAR

Tabi oldukları uluslararası yasalara göre(Cenevre Konvansiyonu eki 1997); bulundukları ülkede taraf olmaları, düşman olmaları yasak. Sadece görev sırasında saldırı olursa kendilerini ve eşlik ettikleri kişileri ve malları savunma yetkileri var.Yaptıkları işler şirket bilgilerinde şöyle sıralanıyor: Askeri eğitim vermek, istihbarat, özel güvenlik, patlayıcı imha etmek, özel kişileri, kritik yerleri korumak. Bitmedi; askeri konvoylara, hatta özel kuvvetlere bile destek sağlamak! Bazı şirket bilgileri de dudak uçuklatıcı; barışı korumak ve “demokrasi getirmek.”Aslında, müttefiklere her türlü askeri destek sağlamak için Irak’talar.Bu ordu Amerikan ve İngiliz Ordularına ek bir özel ordu. Ancak her türlü silahı kullanan, ipten kazıktan kurtulmuş bu “ordu”, akıl almaz şekilde adam öldürüyor. Tipik bir kovboy gibi...

Predator,insansız uçak kanat altlarında Hellfire roketleri

HELİKOPTERLERİ,ZIRHLI ARAÇLARI, İNSANSIZ UÇAKLARI BİLE VAR

Öyle bir ordu ki; Amerikan ordusunda ne varsa onlarda da o var. Örneğin otomatik tüfekten tanklara, zırhlı araçlara, aklınıza gelen her çeşit roketlere kadar. Apaçi, Skorsky Superstallion,Chinook helikopterleri. Hatta insansız hava araçları. Bunlardan en tehlikelisi “Predator”, hem de silahlı olanından. Kanatlarının altında Hellfire roketleriyle Irak üzerinde hedef arıyor.Hellfire roketleriyle 8 kilometreden hedefi vurabiliyorlar.Bu sözde "güvenlikçiler" özel operasyonlar yapıyor.İşledikleri her suçun üzeri örtülüyor.

Tepeden tırnağa silahlı serseri mayın gibi dolaşıyorlar.

KOVBOY MÜZİĞİ EŞLİĞİNDE SİVİLLERİ TARIYORLAR

Öyle ki, elimizde bir video var. Bu videoda İngiliz AEGİS şirketine ait bir tim, bir otomobile binmiş. Fonda Elvis Presley “Mysterious Train”adlı parça çalıyor. Bunlar Bağdat caddelerinde dolaşırken, makineli tüfekle yolda seyretmekte olan sivil arabaları tarıyor. Çok sayıda sivil araba içindekilerle birlikte tahrip oluyor. Soruşturma açılıyor, AEGİS şirketinin olayla ilgili olarak yaptığı açıklama insanın kanını donduruyor:” Olay normal bir görev devriyesi sırasında olmuştur.Sivil kayıp saptanmamıştır.”Bu kadar basit!Makineli tüfeklerle rasgele yüzlerce mermi sıkılan araçlarda kayıp yokmuş!

Bu katilleri gösteren videoyu haberin en sonunda, izleyin!

Zapata Grubuna mensup tim çatışmada

SUÇ MAKİNELERİ 355 KAYIP VERDİLER

Bu sözde "güvenlikçiler" hakkında iddiların haddi hesabı yok.İddialar şunlar: Başta seri cinayetler, adam kaçırma, soygun,tecavüz, Irak’ın kıymetli arkeolojik değerlerini dışarı kaçırmak,uyuşturucu ve silah kaçakçılığı!İstihbarat uzmanları, Türkiye’ye çok miktarda sokulan ve Türk basını tarafından “hayalet silah”diye aylarca reklamı yapılan Glock tabancaların da bu çeteler tarafından yurdumuza sokulduğunu söylüyor.Ayrıca Kuzey Irak’ta tuzağa düşürülerek öldürülen Türk polis özel timinin de bunlar tarafından katledildiği iddia ediliyor.Bu suçlamaların ayrıntıları savaş suçlarını araştıran uluslararası sivil kurumlarda ve onların İnternet sitelerinde var. Irak’taki güvenlik şirketleri için çalışanlar; dünyanın heryerinden gelen maceraperest, eğitimli siviller, eski asker ve polislerden oluşuyor. Bu katiller bazan kendi aralarında, bazan da Amerikan askerleriyle bile çatışabiliyor. Bu güne kadar 355 kayıp vermişler. İlk kayıplarını 2004’de Felluce’de vermişler. Buradaki çatışmalarda Blackwater şirketine mensup 4 özel asker ölmüş.

KAYIPLARIN İÇİNDE TÜRKLER DE VAR

Bu şirketlerde çalışan Türkler de var.Türkler de bugüne kadar 22 kayıp vermiş. Nedense Türklerin çoğunun adı bile belli değil.Türklerin hepsi de şöför. İşte özel ordunun kayıplarının yeraldığı listeden bir bölüm:

06-Jul-2005

Hodges, Benjamin K. "Ben"

American

Hit in the head with shrapnel

Baghdad

Ordinance Specialist

USA Environmental Inc.

01-Jul-2005

NAME NOT KNOWN

Turkish

Small Arms Fire

Baiji (Near)

Truck Driver

Unknown

27-Jun-2005

Klecker, Deborah Dawn

American

Roadside bomb

Unknown

International Police Liaison Officer

DynCorp International

21-Jun-2005

NAME NOT KNOWN

Turkish

Shot Dead

Balad (east of)

Truckdriver

Unknown

15-Jun-2005

Aleksic, Ljubisa

Bosnian

Convoy attack

Baghdad (60 kilometres south)

Security Guard

Lloyd-Owen International

09-Jun-2005

Akar, Yusuf

Turkish

Convoy attack

Ramadi

Truck Driver

Unknown

07-Jun-2005

Laver, Séan Ronald

South African

IED

Habbaniya

Security Consultant

Hart Security

02-Jun-2005

NAME NOT KNOWN

Turkish

Shot Dead

Baiji

Truckdriver

Unknown

28-May-2005

Name not known

Lebanese

Drive-by shooting

Baghdad

Interpreter

Unknown

28-May-2005

Saito, Akihiko

Japanese

Convoy ambush

near Al Asad base

Security Contractor

Hart Security Ltd.








Geçenlerde Irak’ın Kuzeyinde Kürtleri İsraillilerin eğittiğine dair BBC’nin bir videosu yayımlandı. Kürtleri eğitenler sadece İsrailliler değil. Diğer güvenlik şirketleri de eğitiyor. 17 Şubat 2005’de CNBC televizyonundan Lisa Myers, Irak’ta çalışan 4 eski Amerikalı “güvenlikçi ile röportaj yapmış. Myers röportajda Kuzey Iraklı Kürtlerin diğer Iraklılara karşı kullanılmak üzere eğitildiğini söyledi.Anlaşılan o ki Kürtleri eğiten eğitene.Bu savaşın sonunda bir uluslararası mahkeme kurulursa hesap vereceklerin listesi hayli kabarık.Üstelik başta müttefik ordusu mensupları olmak üzere bu katil sürüsü “demokrasi getirmek” üzere geldikleri Irak’ı cehenneme çevirdiler. Irak her gün iç savaşa doğru gidiyor.Bu kadar ölümün karşılığı bu olmamalıydı.Bu emperyalist katillerin şerrinden korunmanın bir çaresi bulmak bölge ülkelerinin görevi.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Sünnet Organizasyonları
E-posta ve SMS OTP ile Güvenli ve Kolay Doğrulama ve Müşteri Deneyimi
Spor ve Eğlence Tutkunları İçin: İkisini Bir Arada Yaşayın
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...
Yeni Nesil Muhasebe Programlarının Güvenilirlik Durumları