İncirlik'te Nükleer Başlık Mı Var?

KÜRESEL Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) Başkanı Nuri Ödemiş, ABD’nin Adana’daki İncirlik Üssü’nde nükleer başlık olduğunu iddia etti.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Niğde İl Başkanlığı’nda basın toplantısı yapan BAK Başkanı Nuri Ödemiş, Irak’ta yaşanan savaşta, bomba, kurşun, işkence ve tecavüzle 655 bin Iraklı’nın öldüğünü ileri sürdü.

İncirlik Üssü başta olmak üzere ABD’nin diğer üslerinde yaklaşık 90 nükleer başlığının saklandığını da ileri süren Ödemiş, “Bush Irak’ı ‘kitle imha silahları var’ diyerek işgal etti.

İncirlik Üssü’nde Bush’un da kitle imha silahları var. ABD’nin 90 adet nükleer başlığı Türkiye’de İncirlik Üssü’nde ve diğer üslerde saklanıyor. İncirlik Üssü, ABD’nin kitle imha silahlarına ev sahipliği yapıyor. Felluce, Samara, Necef işgalin yıktığı, öldürdüğü kentler. İncirlik Üssü bu yıkımı yapan ABD ordusunun Ortadoğu’daki en büyük askeri üssü” dedi.

Ödemiş, nükleer başlıkları protesto etmek için 26 Mayıs’ta İncirlik Üssü’nün önünde ‘Irak’ta işgale son’ ve ‘İncirlik Üssü kapatılsın’ sloganlarıyla geniş katılımlı bir eylem yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ticaretinize Değer Katan Akyapı Ticarethane Projeleri
İstanbul Sünnet Organizasyonları
E-posta ve SMS OTP ile Güvenli ve Kolay Doğrulama ve Müşteri Deneyimi
Spor ve Eğlence Tutkunları İçin: İkisini Bir Arada Yaşayın
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...