Kongreye Unicef, Unesco, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda Fonu, BM Nüfus Fonu, BM Kalkınma Programı, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Çocuk İş gücünün Kullanılmasını Önleme Komitesi İLO / IPEC, Mülteciler Yüksek Komiserliği başta olmak üzere dünyada aile ve çocukla ilgili kuruluşların katılımı sağlanacak.
Kongrede, çocuklar ve uzmanlar çocuk haklarıyla ilgili bildirilerini sunacak. Kongre nedeniyle, çocuklar için ''Armağan kitapları'' hazırlanacak. Kitaplar, Türkiye'nin şairleri ve yazarları tarafından bu yaz hazırlanarak kongreye yetiştirilecek.
Kongreye, 67 şair, 48 hikayeci, 76 çocuk edebiyatı yazarı, 84 deneme yazarı, araştırmacı, 27 fotoğrafçı, 40 çocuk kitabı çizeri destek verecek.
''Hakları Çalınmış Çocuklar Konulu'' albüm ve sergi için fotoğraf sanatçıları, aynı konulu kısa film yarışmasında da sinemacılar günümüz çocuklarının gerçeğini belgeleyecek.
Dünyada ilk kez gerçekleştirilecek bir çalışmayla 40 çizer, BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi'nin ilk 40 maddesini resimleyecek.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Hyaluronik Asit Nedir Ve Cilt Bakımında Neden Bu Kadar Popüler?
Sunay Akın’dan Ekrem İmamoğlu Davalarına Trabzon’da Tutuksuz Yargılama Çağrısı
Dalisdukkani ile Sualtı Tutkusuna Profesyonel Dokunuş
Beylikdüzü’nde Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Güvenilir Toptan Kozmetik Alışverişinde Yeni Nesil Yaklaşım