Ermenistan’ın Türkiye ile ilişkileri iyileştirmek amacıyla “soykırımın tanınması" koşulundan vazgeçmek üzere olduğu öne sürüldü. Rus BDT Ülkeleri Enstitüsü Başkan Yardımcısı Vladimir Zharikhin, iki ülke arasındaki ilişkilerin “soykırım tanınmadan” iyileşeceğini belirtirken Ermenistan’ı kastederek “İlkelerinden geri adım attığı görülüyor” dedi.
Vladimir Zharikhin, Azeri basınına yansıyan açıklamalarında “Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler, kaçınılmaz olarak Türkiye Ermeni ‘soykırımı’ tanımadan da iyileşecek çünkü 1915 soykırımı tanımsaldır ancak Ermenistan’da olabilecek açlık ise tamamıyla reeldir” şeklinde konuştu.
Çok zayıf bir ulaşım bağlantıları olan Ermenistan’ın Türkiye ile ulaşım bağlarını yeniden tesis edememesi halinde Ermenistan’ın başka bir olanaklarının olmayacağına dikkat çeken Rus uzmanı, Ermenistan’ı kastederek “Bu nedenle koşulsuz görüşmeleri sürdürürken ilkelerinden geri adım attığı görülüyor” şeklinde konuştu.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Modern Tasarımlarıyla Ankara'nın Dijital Yüzü Web Mimarisi Farkı
Halkalı Bölgesinde Güvenilir, Profesyonel ve Hızlı Anahtarcı Hizmeti
Fuar Bütçenizi En Doğru Şekilde Yönetmek İçin Wawa Fuar Uzmanlığına Başvurun
Şişhane Avizeciler Çarşısında Modern Aydınlatmanın Adresi: Lumiana
Sultangazi Hurdacı – Turna Hurdacılık ile Güvenilir ve Hızlı Hurda Alımı