Duşakabinler hakkında çok sorulan sorular ve cevapları

Yeni duşakabin alacaklar veya kullananlar, kabinleri hakkında bir çok konuda sorularına cevap aramaktalar. En çok sorulan soruları ve kısa cevaplarını sizler için bir araya getirdik. 

Duşakabin Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

En önemli faktör banyonuzun ebatları olacaktır. Banyo ölçülerinize uygun bir ölçü ile duşakabin seçimi yapmanız gerekir. Duşakabin kurulacağı yerin belirlenmesi ve oval mi kare mi olması gerektiğine karar vermek gerekir. Duşakabinin üretiminde kullanılan hammaddelerde, kalite unsuru olarak karar vermemiz gereken nitelikler taşımaktadırlar.

Duşakabin Teknesiz Olur Mu?

Duşakabin zemininde tekne ya da küvet kullanmak zorunda değilsiniz. Doğrudan seramik üzeri zeminlere  de duşakabin kurulumu yapılabilir. Günümüzde tekne kullanımı oldukça azalmış, temizlik, sararma ve zamanla sızdırma sorunu oluşturan tekneler gözden düşmüşlerdir.

Cam Duşakabin Kullanışlı Olur Mu?

Temperli camlarla dizayn edilen duşakabinler, artık oldukça dayanıklı ve kullanışlı ürünler haline geldiler. Temperli camlar kenarlarından darbe almadıkları sürece kolay kırılmazlar. Ayrıca cam ürünler içinde temperli cam güvenlik camı olarak bilinir. Patlasalar bile ölümcül bir tehlike oluşturmayan küçük parçalara ayrılırlar.

Temperli Duşakabin Cam Kalınlığı Ne Olmalıdır?

En çok tercih edilen temperli cam kalınlığı 5mm dir. Bunun yanında 6mm ve8mm camlar da piyasada duşakabinler için kullanılan cam kalınlıklarındandır. 

İdeal Duşakabin Ölçüsü Ne Olmalıdır?

Bir çok farklı ebatlara sahip olan duşakabinler için standart ölçü olarak 90X90 cm dir. (Amerikan Engelliler  Yasası) (ADA) standart ölçü olarak minimum 36inç (90cm) önermektedir.) Fakat bu ölçü kabininizin şekline ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Walk-in olarak bilinen yürü-gir diye Türkçe 'ye  çevirebileceğimiz modellerde uzunluk olarak 120 cm'in altı ölçüler randıman vermemektedirler. 

Yeni Monte Edilen Duşakabin Ne Zaman Kullanılır?

Montajı yapılan duşakabinlerin kullanımı için 24 saat beklemek gerekir. Bunun nedeni kurulumda kullanılan silikonun kurumasını sağlamaktır. Silikon aksam kurumadan kullanılan duşakabinler panellerin sabitlenmesi engellenebilir ve silikonun dağılarak su sızdırmasına neden olabilir.

Duşakabin Fiyatları Ne Kadardır?

Çok farklı fiyatları olan duşakabinler  için fiyat şudur demek pek doğru olmasa da 22.02.2022 tarihi itibariyle kaliteden ödün vermeden imal edilebilecek bir duşakabin yaklaşık 1500 TL' den başlamaktadır. Ülkemiz ekonomisindeki değişimlerin duşakabin fiyatları üzerindeki etkisini unutmamalı ve alım yapacağınız zaman güncel fiyatları almalısınız. 

Bunun gibi ve benzeri bir çok sorunuza www.dusakabinankaram.com web sitemizden blog sayfalarına erişerek cevap bulabilirsiniz. Farklı sorularınız için teknik servisimiz her zaman hizmetinizdedir. İstanbul Şişli ilçesindeki müşterilerimiz kendileri için düzenlenmiş web sayfamızı ziyaret edebilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Sünnet Organizasyonları
E-posta ve SMS OTP ile Güvenli ve Kolay Doğrulama ve Müşteri Deneyimi
Spor ve Eğlence Tutkunları İçin: İkisini Bir Arada Yaşayın
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...
Yeni Nesil Muhasebe Programlarının Güvenilirlik Durumları